Recepti 21. travnja 2024.

Pronađi favorita: 5 poslastica sa zobenim pahuljicama

zobene pahuljice
Crumble sa zobenim pahuljicama
foto: Food Photographer Jennifer Pallian/Unsplash
Napravili smo izbor 5 najfinijih recepata za sočne, jednostavne i brze slastice sa zobenim pahuljicama!

Zobene pahuljice obiluju vlaknima, kompleksnim ugljikohidratima, proteinima i beta glukanom te su odličan izbor za sve koji teže zdravijoj prehrani. No slastice sa zobenim pahuljicama uistinu konkuriraju klasičnim slasticama pripremljenim s brašnom - izuzetno su ukusne, sočne i prije svega, jednostavne za pripremu. Poslužit će kao slatki doručak, međuobrok ili desert. 

Dijelimo s tobom 5 najboljih recepata sa zobenim pahuljicama! 

 | Author: Shutterstock Pahuljaste palačinke sa zobenim pahuljicama foto: Shutterstock

Pahuljaste palačinke sa zobenim pahuljicama

Ukusne i meke palačinke od zobenih pahuljica prže se na maslacu dok rubovi ne postanu hrskavi. Možeš ih poslužiti uz javorov sirup, orašaste plodove i narezano sezonsko voće, a jednako su ukusne i u kombinaciji kikiriki maslaca, banana i meda.

Ako želiš pojesti nešto baš jako, jako slatko, čokoladni namaz je uvijek odličan izbor! Za pripremu ovih palačinki potrebno je izdvojiti 35 minuta.

Možda vas zanima... Isprobaj odlične palačinke od zobenih pahuljica Recepti

Jednostavne kocke od zobenih pahuljica, jabuka i skyra

Pripremi brzinski bezglutenski kolač od zaista pristupačnih sastojaka. Ove kocke su jednostavan desert u kojem se kriju jabuke i skyr. Jedino brašno koje će ti trebati za pripremu jest zobeno brašno, a na vrh kolača stavljaju se zobene pahuljice koje mu pružaju finu, hrskavu teksturu i lagano orašasti okus.

Recept je pripremila naša kolumnistica Laura Roman. 

Možda vas zanima... Jednostavne kocke od jabuke, skyra i zobenih pahuljica Kolumne

 | Author: Shutterstock Osvježavajući desert od malina i zobenih pahuljica foto: Shutterstock

Osvježavajući desert od malina i zobenih pahuljica

Džem i svježe maline iskoristi za pripremu odličnog doručka koji može stajati u hladnjaku 2 ili 3 dana. Trebat će ti još poneka namirnica, poput mlijeka, grčkog jogurta i chia sjemenke.

Naravno, poslužit će i kao zdrav i zasitan međuobrok te brzinska večera. Obavezno isprobaj!

Možda vas zanima... Čudo iz hladnjaka od malina i zobenih pahuljica Recepti

Sočan kolač od zobenih pahuljica i borovnica

Ako tražiš ukusnu, osvježavajuću i jednostavnu ideju za doručak ili brunch, sočan kolač s borovnicama uskoro će postati tvoj omiljeni recept! Svježi, domaći biskvit prepun borovnica, napravljen od zdravih sastojaka, savršen je način da započneš dan.

Recept je prije svega jednostavan i lagan, a za izradu ti neće trebati ni mikser! Tijesto umuti ručno, ulij ga u pripremljeni kalup i peci 45-55 minuta. Uživaj!

Kolač od borovnica i zobenih pahuljica Možda vas zanima... Doručak ili brunch: Kolač od zobenih pahuljica i borovnica Recepti

 | Author: Shutterstock Keksi od 2 sastojka foto: Shutterstock

Odlični keksi od samo 2 sastojka

Od vrućih, jeftinih keksića dijeli te samo pet minuta posla i još 15 minuta strpljivog čekanja da se ispeku. Prezrele banane zgnječi, pomiješaj sa zobenim pahuljicama i napravi hrskave keksiće.

Naravno, recept možeš prilagoditi sastojcima koji su ti pri ruci. Slobodno dodaj 50 g sitno nasjeckane tamne čokolade, grožđica, brusnica ili pak orašastih plodova. 

Možda vas zanima... Prefini keksi od 2 sastojka koje sigurno imaš u kuhinji Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.