Kolumne 22. siječnja 2021.

Jednostavne kocke od jabuke, skyra i zobenih pahuljica

Brze kocke od jabuke, zobenih pahuljica i skyra foto: LAURA ROMAN
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi brzinski bezglutenski kolač od zaista pristupačnih sastojaka

Ove kocke su jednostavan desert u kojem se kriju jabuke i skyr. Jedino brašno koje sam koristila je zobeno brašno, a na vrh kolača sam stavila zobene pahuljice kako bih dobila finu hrskavu teksturu i lagano orašasti okus.

Obavezno isprobaj!

 

Možda vas zanima... Najjednostavniji kolač od kukuruznog brašna i višanja Kolumne

 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 350 g skyra
  • 4 jabuke
  • 1 paket pudinga od vanilije
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 5 žlica zobenog brašna
  • 2 žlice maslaca
  • 5 žlica zobenih pahuljica
  • 1 žlica šećera

 

Možda vas zanima... Za najslađa jutra: Uštipci od banane Recepti

 

Priprema:

  1. U zdjeli umuti jaja i šećer pa dodaj skyr. Dobro promiješaj.
  2. Jabuke oguli i naribaj pa ih umiješaj u smjesu jaja i skyra.
  3. Dodaj suhe sastojke: zobeno brašno, prašak za puding i prašak za pecivo.
  4. Ulij tijesto u namašćeni pleh za pečenje.
  5. U manjoj posudici otopi maslac. Prelij ga preko smjese zobenih pahuljica i šećera pa rukama promiješaj.
  6. Na vrh kolača stavi pripremljene zobene pahuljice.
  7. Peci na 180 stupnjeva 20-25 minuta.

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 

Možda vas zanima... Muffini od mrkve i buče odličan su doručak, gablec i desert Kolumne

 | Author: LAURA ROMAN foto: LAURA ROMAN

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.