Kolumne 24. rujna 2020.

Jednostavne kocke od jabuke, skyra i zobenih pahuljica

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite brzinski bezglutenski kolač od zaista pristupačnih sastojaka

Ove kocke su jednostavan desert u kojem se kriju jabuke i skyr. Jedino brašno koje sam koristila je zobeno brašno, a na vrh kolača sam stavila zobene pahuljice kako bih dobila finu hrskavu teksturu i lagano orašasti okus.

Obavezno isprobajte!

 

Možda vas zanima... Jednostavan kolač od kukuruznog brašna i višanja Kolumne

 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 350 gr Skyra
  • 4 jabuke
  • 1 paket pudinga od vanilije
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 5 žlica zobenog brašna
  • 2 žlice maslaca
  • 5 žlica zobenih pahuljica
  • 1 žlica šećera

 

Možda vas zanima... Za najslađa jutra: Uštipci od banane Recepti

 

Priprema:

  1. U zdjeli izmutite jaja i šećer, te dodajte skyr. Dobro promiješajte.
  2. Jabuke ogulite i naribajte. Dodajte u smjesu jaja i skyra.
  3. Dodajte suhe sastojke: zobeno brašno, prašak za puding i prašak za pecivo.
  4. Ulijte tijesto u namašćeni pleh za pečenje.
  5. U manjoj posudici otopite maslac. Prelijte ga preko smjese zobenih pahuljica i šećera pa rukama promiješajte.
  6. Na vrh kolača stavite pripremljene zobene pahuljice.
  7. Pecite na 180 stupnjeva 20-25 minuta.

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 

Možda vas zanima... Muffini od mrkve i buče odličan su doručak, gablec i desert Kolumne

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.