Kolumne 24. svibnja 2020.

Jednostavan kolač od kukuruznog brašna i višanja

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj kolač gotov je u trenu, ne sadrži gluten ni laktozu i odlično se slaže uz šalicu čaja.

U receptu nisam odredila količinu šećera budući da sam ja kolač radila bez dodanog šećera. Budući da koristim kokosovo mlijeko koje je samo po sebi slatko, te kompot od višanja koji, osim lagane kiseline višanja, daje i određenu dozu slatkoće, odlučila sam za sebe kolač napraviti u takvoj verziji.

Mogli bi reći da je u takvoj verziji kolač više nalik na kukuruzni kruh s višnjama, ali kada ga pospete šećerom u prahu to postaje druga priča. U svakom slučaju možete prilagoditi recept te ga odmah na početku zasladiti po svom ukusu.

 

Možda vas zanima... Poširane kruške idealan su desert za hladne dane Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 250 gr kokosovog mlijeka
  • 220 gr kukuruznog brašna
  • 1.5 žličica praška za pecivo
  • Šećer po izboru
  • Kompot od višanja

Postupak:

  1. U posudu dodajte jaja i količinu šećera po izboru, te ih dobro promiješajte.
  2. Dodajte kokosovo mlijeko u smjesu jaja.
  3. U posudu sada dodajte i suhe sastojke, odnosno brašno i prašak za pecivo.
  4. Kvadratni pleh za pečenje dobro nauljite te ulijte smjesu.
  5. U tijesto sada poslažite višnje i stavite peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
  6. Prije serviranja kolač posipajte šećerom u prahu.

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.