Kolumne 19. lipnja 2021.

Najjednostavniji kolač od kukuruznog brašna i višanja

Kolač od kukuruznog brašna i višanja foto: LAURA ROMAN
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj kolač gotov je u trenu, a ne sadrži gluten ni laktozu...

U receptu nisam odredila količinu šećera jer sam kolač radila bez dodanog šećera. Budući da koristim kokosovo mlijeko, koje je samo po sebi slatko, te kompot od višanja koji, osim lagane kiseline daje i određenu dozu slatkoće, odlučila sam preskočiti šećer. 

Mogli bi reći da je u takvoj verziji kolač više nalik na kukuruzni kruh s višnjama, ali ako ga pospeš šećerom u prahu to postaje druga priča. U svakom slučaju, možeš prilagoditi recept te ga odmah zasladiti po svom ukusu.

 

Možda vas zanima... Poširane kruške idealan su desert za jesensko popodne Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 250 g kokosovog mlijeka
  • 220 g kukuruznog brašna
  • 1.5 žličica praška za pecivo
  • Šećer po izboru
  • Kompot od višanja

Postupak:

  1. U posudu dodaj jaja i količinu šećera po izboru pa ih dobro promiješaj.
  2. Dodaj kokosovo mlijeko u smjesu jaja.
  3. U posudu sada dodaj i suhe sastojke, odnosno brašno i prašak za pecivo.
  4. Kvadratni pleh za pečenje dobro naulji pa ulij smjesu.
  5. U tijesto sada poslaži višnje i stavi peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
  6. Prije serviranja kolač pospi šećerom u prahu.

 | Author: LAURA ROMAN foto: LAURA ROMAN

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.