Kolumne 03. listopada 2021.

Poširane kruške idealan su desert za jesensko popodne

foto: Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Poširane kruške divan su desert. U ovoj verziji kruške sam poširala u chai čaju: indijskom čaju punom toplih začina poput cimeta, kardamoma, klinčića i crnog papra

Za ovaj desert koristila sam manje kruške koje su bile još dosta tvrde, te sam ih poširala 40 minuta kako bi u potpunosti omekšale. Ovaj desert možete pripremiti bez šećera, jer su kruške same po sebi slatke i aromatizirane čajem. No ako ti treba još malo slatkoće, možeš pripremiti i slatki sirup i preliti ih prilikom serviranja. 

 

Možda vas zanima... Izvanredne palačinke s jabukom, cimetom i karamelom Kolumne

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Sastojci:

  • 6 krušaka
  • 3 vrećice chai čaja
  • 1 - 1.5 litra vode
  • Cimet i šećer po želji

Postupak:

  1. Kruške oguli, pazeći da ne skineš peteljku. 
  2. U lonac stavi vodu te pusti da zavrije. Vodu dodaj ovisno o veličini odnosno širini lonca; želiš da je bude dovoljno da u potpunosti pokrije sve kruške. U vodu dodaj tri vrećice chai čaja i pusti da se kuha 10 minuta. 
  3. Nakon 10 minuta izvadi vrećice čaja te u vodu dodaj kruške. Stavi poklopac i pusti da kuhaju 40 minuta, odnosno dok ne postanu mekane. 
  4. Kada su kruške gotove, možeš odvojiti dio čaja u kojem su se kuhale te ga vratiti na vatru uz žlicu do dvije šećera dok se ne reducira u sirup.
  5. Serviraj kruške na tanjuriću, prelij sirupom te po želji dodaj još cimeta. Dobar tek! 

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.