Kolumne 04. studenoga 2019.

Izvanredne palačinke s jabukom, cimetom i karamelom

foto: Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Fine, tanke i hrskave palačinke od heljde savršeno se slažu uz svježe naribane jabuke, cimet i dulce de leche.

U ovom receptu koristim samo heljdino brašno uz malo kukuruznog škroba, a smeđi šećer i vanilija daju palačinkama takvu aromu da ćete ih poželjeti jesti čak i same, bez ikakvog punjenja. No, spoj jabuke, cimeta i mliječne karamele je odličan te svakako preporučujem da ga isprobate! 

 

Možda vas zanima... Čokoladna kaša s bananom - zdrav i ukusan doručak Kolumne

 

Druge recepte blogerice Laure potražite na njenom blogu i Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Za palačinke:

  • 1 jaje
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • Prstohvat soli
  • 2 žlice heljdinog brašna
  • 1 žlica kukuruznog škroba 
  • 100 mL mlijeka

Za punjenje:

  • 1-2 jabuke 
  • Cimet
  • Dulce de leche

 

Možda vas zanima... Ako tražiš nešto bezglutensko i fino posjeti blog La Vie Shobaine Špajza

 

Postupak:

  1. U veću posudu dodajte jaje, ekstrakt vanilije, šećer i prstohvat soli, te pjenjačom sve dobro izmiješajte pazeći da vam ne ostanu grudice od šećera.
  2. U smjesu dodajte heljdino brašno, promiješajte te onda dodajte i kukuruzni škrob. Trebali biste dobiti glatku gustu smjesu. 
  3. Sada polako dodajte mlijeko uz stalno miješanje kako biste dobili smjesu bez grudica i prave teksture za tanke palačinke.
  4. Dobro zagrijte tavu za palačinke, te ju lagano nauljite. Pecite palačinke dok ne postanu zlatne s obje strane. 
  5. Palačinke premažite mliječnom karamel kremom (dulce de leche), te dodajte malo jabuke koju ste prethodno ogulili i na grublje naribali. Sve pospite cimetom te preklopite.

Ukoliko želite, dodatno možete sve preliti mliječnom karamelom (zagrijte žličicu karamele s malo mlijeka kako biste ju lagano razrijedili) i posipati cimetom. Dobar tek! 

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.