U ovom receptu koristim samo heljdino brašno uz malo kukuruznog škroba, a smeđi šećer i vanilija daju palačinkama takvu aromu da ćete ih poželjeti jesti čak i same, bez ikakvog punjenja. No, spoj jabuke, cimeta i mliječne karamele je odličan te svakako preporučujem da ga isprobate!
Druge recepte blogerice Laure potražite na njenom blogu i Instagram profilu!
Za palačinke:
- 1 jaje
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica smeđeg šećera
- Prstohvat soli
- 2 žlice heljdinog brašna
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 100 mL mlijeka
Za punjenje:
- 1-2 jabuke
- Cimet
- Dulce de leche
Postupak:
- U veću posudu dodajte jaje, ekstrakt vanilije, šećer i prstohvat soli, te pjenjačom sve dobro izmiješajte pazeći da vam ne ostanu grudice od šećera.
- U smjesu dodajte heljdino brašno, promiješajte te onda dodajte i kukuruzni škrob. Trebali biste dobiti glatku gustu smjesu.
- Sada polako dodajte mlijeko uz stalno miješanje kako biste dobili smjesu bez grudica i prave teksture za tanke palačinke.
- Dobro zagrijte tavu za palačinke, te ju lagano nauljite. Pecite palačinke dok ne postanu zlatne s obje strane.
- Palačinke premažite mliječnom karamel kremom (dulce de leche), te dodajte malo jabuke koju ste prethodno ogulili i na grublje naribali. Sve pospite cimetom te preklopite.
Ukoliko želite, dodatno možete sve preliti mliječnom karamelom (zagrijte žličicu karamele s malo mlijeka kako biste ju lagano razrijedili) i posipati cimetom. Dobar tek!