Ova bezglutenska kaša priprema se bez žitarica, sadrži mnoštvo zdravih sastojaka, a lako postaje veganska upotrebom mlijeka od badema ili sojinog mlijeka.
U kašu nisam dodavala šećer, budući da prirodno dobiva slatkoću od banane i, naravno, od čokolade. Ako želiš još slađu kašu, možeš dodati i žličicu meda. U ovom receptu koristim brašno od lana, no ako ga nemaš, možeš sama fino samljeti sjemenke lana u mlincu za kavu.
Sastojci:
- 1 banana
- malo mlijeka (par velikih žlica, za blendanje)
- 1 mala žličica kokosovog brašna
- 1 mala žličica lanenog brašna
- 1 mala žličica nezaslađenog kakao praha
- šaka badema
Za dekoraciju:
- Topljena tamna čokolada
- Tostirani kokos
- Borovnice i maline (smrznute ili svježe)
Postupak:
- U blenderu izmiksaj bananu s malo mlijeka kako bi dobila gusti smoothie.
- Stavi smoothie u posudu pa lagano zagrijavaj. Uz stalno miješanje, dodaj kokosovo brašno, laneno brašno, kakao prah i bademe (cijele ili grubo nasjeckane).
- Kuhaj na laganoj vatri, uz stalno miješanje, dok se smjesa ne zgusne poput kaše.
- Prelij kašu u zdjelicu za posluživanje. Dekoriraj topljenom tamnom čokoladom (ili jednostavno zabodi par kockica čokolade u vruću kašu, pa će se same otopiti), tostiranim kokosom, voćem koje ti je pri ruci...
Dok doručkuješ, usput pogledaj što ima novog na blogu La vie Shobaine.