Kolumne 2824 prikaza 30. rujna 2019.

Čokoladna kaša s bananom - potpuno drugačiji, zdrav i ukusan doručak

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako želite pripremiti pomalo neobičan, a zdrav i ukusan doručak, ovo je recept za vas.

Ova bezglutenska kaša priprema se bez žitarica, sadrži mnoštvo zdravih sastojaka, a lako postaje veganska upotrebom mlijeka od badema ili sojinog mlijeka.

U kašu nisam dodavala šećer, budući da prirodno dobiva slatkoću od banane i, naravno, od čokolade. Ako želite još slađu kašu, možete dodati i žličicu meda. U ovom receptu koristim brašno od lana, no ako ga nemate možete sami fino samljeti sjemenke lana u mlincu za kavu.

Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 1 banana
  • malo mlijeka (par velikih žlica, za blendanje)
  • 1 mala žličica kokosovog brašna
  • 1 mala žličica lanenog brašna
  • 1 mala žličica nezaslađenog kakao praha
  • šaka badema

Za dekoraciju:

  • Topljena tamna čokolada
  • Tostirani kokos
  • Borovnice i maline (smrznute ili svježe)

Postupak:

  1. U blenderu izmiksajte bananu s malo mlijeka kako biste dobili gusti smoothie.
  2. Stavite smoothie u posudu, te lagano zagrijavajte. Uz stalno miješanje, dodajte kokosovo brašno, laneno brašno, kakao prah i bademe (cijele ili grubo nasjeckane).
  3. Kuhajte na laganoj vatri, uz stalno miješanje, dok se smjesa ne zgusne poput kaše.
  4. Prelijte kašu u zdjelicu za posluživanje, te dekorirajte topljenom tamnom čokoladom (ili jednostavno zabodite par kockica čokolade u vruću kašu, pa će se same otopiti), tostiranim kokosom, borovnicama i malinama.

Dobar tek!

 | Author: Laura Roman Laura Roman  | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.