gastro postao
Ako želite pripremiti pomalo neobičan, a zdrav i ukusan doručak, ovo je recept za vas.
Ova bezglutenska kaša priprema se bez žitarica, sadrži mnoštvo zdravih sastojaka, a lako postaje veganska upotrebom mlijeka od badema ili sojinog mlijeka.
U kašu nisam dodavala šećer, budući da prirodno dobiva slatkoću od banane i, naravno, od čokolade. Ako želite još slađu kašu, možete dodati i žličicu meda. U ovom receptu koristim brašno od lana, no ako ga nemate možete sami fino samljeti sjemenke lana u mlincu za kavu.
Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Laura Roman
Sastojci:
- 1 banana
- malo mlijeka (par velikih žlica, za blendanje)
- 1 mala žličica kokosovog brašna
- 1 mala žličica lanenog brašna
- 1 mala žličica nezaslađenog kakao praha
- šaka badema
Za dekoraciju:
- Topljena tamna čokolada
- Tostirani kokos
- Borovnice i maline (smrznute ili svježe)
Postupak:
- U blenderu izmiksajte bananu s malo mlijeka kako biste dobili gusti smoothie.
- Stavite smoothie u posudu, te lagano zagrijavajte. Uz stalno miješanje, dodajte kokosovo brašno, laneno brašno, kakao prah i bademe (cijele ili grubo nasjeckane).
- Kuhajte na laganoj vatri, uz stalno miješanje, dok se smjesa ne zgusne poput kaše.
- Prelijte kašu u zdjelicu za posluživanje, te dekorirajte topljenom tamnom čokoladom (ili jednostavno zabodite par kockica čokolade u vruću kašu, pa će se same otopiti), tostiranim kokosom, borovnicama i malinama.
Dobar tek!
Laura Roman
Laura Roman