Kolumne 706 prikaza 20. veljače 2019.

Crno bijeli puding od avokada - prva jutarnja poslastica

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Evo ideje za brz i ukusan doručak ili desert. Ovaj čokoladni avokado puding vrlo je jednostavan za napraviti, bogat je dobrim mastima i antioksidansima.

Slatkoću po želji možete smanjiti ili povećati, a ovaj recept gotov je u svega nekoliko minuta. Vrlo je važno da avokado koji koristite bude potpuno zreo, kako biste dobili željenu kremastu teksturu. Prije početka izrade ovog recepta, avokado stavim u hladnjak kako bih desert odmah pri izradi mogla pojesti.

 

Možda vas zanima... Palačinke s malinama - savršen doručak za Valentinovo! Kolumne

 

Puding možete napraviti i unaprijed i pustiti ga u hladnjaku da se dobro ohladi. Ako koristite zamrznuto voće za ukrašavanje, te namjeravate pustiti puding da se hladi duže vrijeme, preporučujem ukrašavanje pudinga netom prije konzumacije.

Osobno, ovaj recept koristim i kada mi avokado već pobjegne u onu zonu prezreloga, te mi ne bi više bio toliko ukusan da ga idem jesti samog. Koristeći ga u ovom pudingu ipak uspijem iskoristiti i prezreli avokado i to u finoj poslastici!

 

Možda vas zanima... Avokado tost od batata - doručak za pamćenje! Kolumne

 

Našu novu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

 

Potrebno vam je:

  • 1 zreli avokado
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica nezaslađenog tamnog kakao praha
  • 1 – 2 velike žlice kremastog jogurta (poput grčkog jogurta)

Za ukrašavanje:

  • Maline
  • Kockica čokolade
  • Med

Postupak pripreme:

  1. Avokado ogulite te stavite u food processor (sjeckalicu), te blendajte oko pola minute. Avokado će se odmah pretvoriti u kremastu smjesu.
  2. Svako toliko stanite s blendanjem, te sa silikonskom špatulom postružite avokado koji se uhvatio za stijenke sjeckalice, kako vam ne bi ostali veliki komadići avokada u pudingu.
  3. Dodajte 1 žličicu meda i 1 žličicu nezaslađenog tamnog kakao praha, te nastavite blendati još nekih pola minute, dok se sve ne spoji u  finu čokoladnu smjesu. Nemojte zaboraviti sa špatulom pogurati smjesu sa stijenki prema dolje.
  4. Prebacite vaš puding u zdjelicu za serviranje, te dodajte jednu do dvije velike žlice vašeg omiljenog kremastog jogurta. Ukrasite malinama, kockicom vaše najdraže čokolade, te medom.

Dobar tek!

 | Author: Laura Roman Laura Roman  | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.