Ovaj čokoladni avokado puding vrlo je jednostavan za napraviti, bogat je dobrim mastima i antioksidansima. Slatkoću po želji možeš smanjiti ili povećati, a ovaj recept gotov je u svega nekoliko minuta. Vrlo je važno da avokado koji koristiš bude potpuno zreo, kako bi dobila željenu kremastu teksturu. Prije početka izrade ovog recepta, avokado stavi u hladnjak kako bi na desert mogla odmah navaliti - bez hlađenja.
Puding možeš napraviti i unaprijed i ostaviti ga u hladnjaku da se dobro ohladi. Ako koristiš voće za ukrašavanje, te namjeravaš pustiti da se hladi duže vrijeme, preporučujem ukrašavanje netom prije konzumacije.
Blogericu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Sastojci:
- 1 zreli avokado
- 1 žličica meda
- 1 žličica nezaslađenog tamnog kakao praha
- 1-2 velike žlice kremastog jogurta (poput grčkog jogurta)
Za ukrašavanje:
- Maline
- Kockica čokolade
- Med
Postupak pripreme:
- Avokado oguli, ubaci u multipraktik pa ga blendaj otprilike pola minute. Avokado će se odmah pretvoriti u kremastu smjesu. Povremeno stani s blendanjem te sa silikonskom špatulom postruži avokado koji se uhvatio za stijenke sjeckalice, kako ne bi ostali veliki komadići avokada u pudingu.
- Dodaj žličicu meda i žličicu nezaslađenog tamnog kakao praha pa nastavi blendati još nekih pola minute, dok se sve ne spoji u finu čokoladnu smjesu.
- Prebaci puding u zdjelicu za serviranje pa dodaj jednu do dvije velike žlice omiljenog kremastog jogurta. Ukrasi malinama, kockicom najdraže čokolade i medom.
Dobar tek!