Slatkoću po želji možete smanjiti ili povećati, a ovaj recept gotov je u svega nekoliko minuta. Vrlo je važno da avokado koji koristite bude potpuno zreo, kako biste dobili željenu kremastu teksturu. Prije početka izrade ovog recepta, avokado stavim u hladnjak kako bih desert odmah pri izradi mogla pojesti.
Puding možete napraviti i unaprijed i pustiti ga u hladnjaku da se dobro ohladi. Ako koristite zamrznuto voće za ukrašavanje, te namjeravate pustiti puding da se hladi duže vrijeme, preporučujem ukrašavanje pudinga netom prije konzumacije.
Osobno, ovaj recept koristim i kada mi avokado već pobjegne u onu zonu prezreloga, te mi ne bi više bio toliko ukusan da ga idem jesti samog. Koristeći ga u ovom pudingu ipak uspijem iskoristiti i prezreli avokado i to u finoj poslastici!
Blogericu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Laura Roman
Potrebno vam je:
- 1 zreli avokado
- 1 žličica meda
- 1 žličica nezaslađenog tamnog kakao praha
- 1 – 2 velike žlice kremastog jogurta (poput grčkog jogurta)
Za ukrašavanje:
- Maline
- Kockica čokolade
- Med
Postupak pripreme:
- Avokado ogulite te stavite u food processor (sjeckalicu) pa blendajte oko pola minute. Avokado će se odmah pretvoriti u kremastu smjesu.
- Svako toliko stanite s blendanjem te sa silikonskom špatulom postružite avokado koji se uhvatio za stijenke sjeckalice, kako vam ne bi ostali veliki komadići avokada u pudingu.
- Dodajte žličicu meda i žličicu nezaslađenog tamnog kakao praha pa nastavite blendati još nekih pola minute, dok se sve ne spoji u finu čokoladnu smjesu. Nemojte zaboraviti sa špatulom pogurati smjesu sa stijenki prema dolje.
- Prebacite vaš puding u zdjelicu za serviranje, te dodajte jednu do dvije velike žlice vašeg omiljenog kremastog jogurta. Ukrasite malinama, kockicom vaše najdraže čokolade i medom.
Dobar tek!
Laura Roman
Laura Roman