Kolumne 02. listopada 2021.

Kremasti puding poslužit će kao doručak i desert

Crno-bijeli puding od avokada i kakaa foto: LAURA ROMAN
gastro postao gastro.24sata.hr
(Pre)zreli avokado iskoristi za pripremu odličnog doručka i/ili deserta...

Ovaj čokoladni avokado puding vrlo je jednostavan za napraviti, bogat je dobrim mastima i antioksidansima. Slatkoću po želji možeš smanjiti ili povećati, a ovaj recept gotov je u svega nekoliko minuta. Vrlo je važno da avokado koji koristiš bude potpuno zreo, kako bi dobila željenu kremastu teksturu. Prije početka izrade ovog recepta, avokado stavi u hladnjak kako bi na desert mogla odmah navaliti - bez hlađenja. 

 

Možda vas zanima... Pahuljaste palačinke s kokosovim mlijekom Kolumne

 

 

Puding možeš napraviti i unaprijed i ostaviti ga u hladnjaku da se dobro ohladi. Ako koristiš voće za ukrašavanje, te namjeravaš pustiti da se hladi duže vrijeme, preporučujem ukrašavanje netom prije konzumacije.

 

Možda vas zanima... Sočni muffini od banane i bijele čokolade Kolumne

 

 

Blogericu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

 

 | Author: Laura Roman Crno-bijeli puding od avokada; foto: foto: Laura Roman

 

Sastojci: 

  • 1 zreli avokado
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica nezaslađenog tamnog kakao praha
  • 1-2 velike žlice kremastog jogurta (poput grčkog jogurta)

Za ukrašavanje:

  • Maline
  • Kockica čokolade
  • Med

Postupak pripreme:

  1. Avokado oguli, ubaci u multipraktik pa ga blendaj otprilike pola minute. Avokado će se odmah pretvoriti u kremastu smjesu. Povremeno stani s blendanjem te sa silikonskom špatulom postruži avokado koji se uhvatio za stijenke sjeckalice, kako ne bi ostali veliki komadići avokada u pudingu.
  2. Dodaj žličicu meda i žličicu nezaslađenog tamnog kakao praha pa nastavi blendati još nekih pola minute, dok se sve ne spoji u finu čokoladnu smjesu.
  3. Prebaci puding u zdjelicu za serviranje pa dodaj jednu do dvije velike žlice omiljenog kremastog jogurta. Ukrasi malinama, kockicom najdraže čokolade i medom.

Dobar tek!

 | Author: Laura Roman Crno-bijeli puding od avokada i kakaa; foto: foto: Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.