Kolumne 15. srpnja 2020.

Pahuljaste palačinke s kokosovim mlijekom

foto: Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Da li ste se do sada upoznali s matchom? Matcha je zeleni čaj u prahu i osim što je zdrav i ukusan kao napitak, može se koristiti i u raznim receptima.

Danas vam donosim recept za palačinke s matcha prahom i kokosovim mlijekom. Dakle ove su palačinke bez laktoze i bez glutena budući da sam koristila zobeno brašno certificirano bez glutena. U ovim palačinkama osobno nisam koristila zaslađivač (osim malo javorovog sirupa pri serviranju), no vi slobodno prilagodite količinu zaslađivača svom ukusu.

Također, u palačinkama sam koristila samo jednu žličicu matcha praha i dobila sam blago zelenkastu boju. Za jače zelene palačinke (i intenzivniji okus matche) možete dodati još par žličica matcha praha.

 

Možda vas zanima... Kremasti puding poslužit će kao doručak i desert Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 gr kokosovog mlijeka
  • 70 gr zobenog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 1 žličica matcha praha
  • Tamna čokolada
  • Javorov sirup

Postupak:

  1. U posudi izmiješajte jaje. Ukoliko želite dodati zaslađivača palačinkama, dodajte ga sad i promiješajte.
  2. Dodajte kokosovo mlijeko, i onda polako umiješajte zobeno brašno.
  3. U smjesu dodajte prašak za pecivo i matcha prah. Ukoliko želite jači okus matche i jače zelenu boju možete dodati i žličicu do dvije više.
  4. Ako želite da vam palačinke budu punjene komadićima čokolade, grubo nasjeckajte tamne čokolade po izboru i lagano umiješajte u smjesu.
  5. Zagrijte tavu za palačinke i premažite ju s malo kokosovog ulja, tek toliko da vam se tijesto ne zalijepi. Pecite palačinke dok ne postanu zlatne s obje strane.

 

Možda vas zanima... Slatki muffini od tikve čudo su iz blendera Kolumne

 

Otopite tamnu čokoladu (možete samo staviti komadić čokolade na vrh toplih palačinki ili ju možete otopiti s malo kokosovog ulja). Palačinke posložite u toranj, prelijte čokoladom i javorovim sirupom. Dobar tek!

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.