Kolumne 4671 prikaza 31. siječnja 2020.

Slatki muffini od tikve čudo su iz blendera

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Da li ste probali kabocha tikvu? Kabocha tikva je vrlo slatka i, osim što se može fino koristiti u slanim jelima, odličan je izbor i za slastice.

U ovom receptu pokazati ću vam kako možete napraviti brzinske muffine od kabocha tikve. Sve što vam treba su ostaci pečene kabocha tikve koje vrlo lako pretvorite u pire korištenjem blendera ili multipraktika.

Ja koristim vrlo male količine dodanog šećera, no iako je kabocha tikva vrlo slatka, vjerojatno će vam biti potrebno još malo slatkoće u ovim muffinima. Slobodno prilagodite količinu dodanog šećera svojim potrebama i ukusu.

 

Možda vas zanima... Sočan kuglof od vanilije i svježeg sira Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i istoimenom Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 žličica muscovado šećera
  • 300 gr pirea od kabocha tikve
  • 100 gr rižinog brašna
  • 60 gr krumpirovog škroba
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 1 cm svježeg đumbira
  • bučine golice

 

Možda vas zanima... Jednostavan kolač od kukuruznog brašna i višanja Kolumne

 

Postupak:

  1. U većoj posudi, pomiješajte jaja i šećer dok sve grudice šećera ne nestanu.
  2. Dodajte pire od kabocha tikve i sjedinite.
  3. Umiješajte rižino brašno, krumpirov škrob i prašak za pecivo.
  4. Ogulite komadić đumbira i na sitno ga nasjeckajte te dodajte u smjesu, kao i cimet.
  5. Ukoliko koristite metalne kalupiće, namastite ih. Ukoliko koristite silikonske, ovaj korak nije potreban.
  6. Napunite kalupiće i uz pomoć silikonske špatule malo zagladite vrhove muffina kako bi što ljepše izgledali. Na vrh svakog muffina dodajte malo bučinih golica.
  7. Muffine stavite peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.