U ovom receptu pokazati ću vam kako možete napraviti brzinske muffine od kabocha tikve. Sve što vam treba su ostaci pečene kabocha tikve koje vrlo lako pretvorite u pire korištenjem blendera ili multipraktika.
Ja koristim vrlo male količine dodanog šećera, no iako je kabocha tikva vrlo slatka, vjerojatno će vam biti potrebno još malo slatkoće u ovim muffinima. Slobodno prilagodite količinu dodanog šećera svojim potrebama i ukusu.
Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i istoimenom Instagram profilu!
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 žličica muscovado šećera
- 300 gr pirea od kabocha tikve
- 100 gr rižinog brašna
- 60 gr krumpirovog škroba
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 1 cm svježeg đumbira
- bučine golice
Postupak:
- U većoj posudi, pomiješajte jaja i šećer dok sve grudice šećera ne nestanu.
- Dodajte pire od kabocha tikve i sjedinite.
- Umiješajte rižino brašno, krumpirov škrob i prašak za pecivo.
- Ogulite komadić đumbira i na sitno ga nasjeckajte te dodajte u smjesu, kao i cimet.
- Ukoliko koristite metalne kalupiće, namastite ih. Ukoliko koristite silikonske, ovaj korak nije potreban.
- Napunite kalupiće i uz pomoć silikonske špatule malo zagladite vrhove muffina kako bi što ljepše izgledali. Na vrh svakog muffina dodajte malo bučinih golica.
- Muffine stavite peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Dobar tek!