Kolumne 12. travnja 2020.

Sočan kuglof od vanilije i svježeg sira

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas vam donosim recept za kuglof od vanilije i svježeg sira sa sirupom od grejpa...

Ovaj slatko-kiselkasti sirup odlično se slaže s punim okusom vanilije. Biskvit je lagan, sočan i prozračan.

Za pripremu  ovog kuglofa koristila sam manji kalup (širok 18 cm, visok 8 cm), stoga ako koristite neki veći preporučujem da povećate količine sastojaka kako bi na kraju količina tijesta odgovarala vašem kalupu. 

 

Možda vas zanima... Poširane kruške idealan su desert za jesensko popodne Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 300 g svježeg sira
  • 1 paket (10 g) arome vanilije
  • 100 g rižinog brašna
  • 50 g kukuruznog škroba
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • sok jednog grejpa
  • 2 žlice šećera

 

Možda vas zanima... Jednostavan kolač od kukuruznog brašna i višanja Kolumne


 
Postupak:

  1. Odvojite žumanjke i bjelanjke. U bjelanjke dodajte prstohvat soli i istucite snijeg.
  2. U žumanjke dodajte šećer, te ih miješajte dok ne postanu pjenasti. Polako dodajte svježi sir i sve dobro sjedinite.
  3. U smjesu dodajte aromu vanilije, brašno i škrob, te prašak za pecivo. Naposljetku, dodajte i snijeg pazeći da smjesa ostane što prozračnija prilikom miješanja.
  4. Tijesto stavite u namašćeni kalup za kuglof koji ste lagano prekrili sa šećerom. Pecite 35-40 minuta na 180 stupnjeva.
  5. Kuglof pustite da se malo prohladi prije nego ga pokušate okrenuti i izvući is kalupa.
  6. Za glazuru, kuhajte sok jednog grejpa sa šećerom dok se me reducira u sirup. Servirajte kolač sa sirupom i šećerom u prahu.

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.