Ovaj slatko-kiselkasti sirup odlično se slaže s punim okusom vanilije. Biskvit je lagan, sočan i prozračan. Za pripremu ovog kuglofa koristila sam manji kalup (širok 18 cm, visok 8 cm), stoga ako koristiš neki veći, preporučujem da povećaš količine sastojaka. U slast!
Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 4 jaja
- 3 žlice šećera
- 300 g svježeg sira
- 1 paket (10 g) arome vanilije
- 100 g rižinog brašna
- 50 g kukuruznog škroba
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- sok jednog grejpa
- 2 žlice šećera
Postupak:
- Odvoji žumanjke i bjelanjke. U bjelanjke dodaj prstohvat soli i istuci snijeg.
- U žumanjke dodaj šećer pa ih miksaj dok ne postanu pjenasti. Polako dodaj svježi sir i sve dobro sjedini.
- U smjesu dodaj aromu vanilije, brašno i škrob, te prašak za pecivo. Naposljetku, dodaj i snijeg pazeći da smjesa ostane što prozračnija prilikom miješanja.
- Tijesto stavi u namašćeni kalup za kuglof koji si lagano posula šećerom. Peci 35-40 minuta na 180 stupnjeva.
- Pusti da se kuglof malo prohladi prije nego ga pokušaš okrenuti i izvući is kalupa.
- Za glazuru, kuhaj sok jednog grejpa sa šećerom dok se me reducira u sirup. Serviraj kolač sa sirupom i šećerom u prahu.