Banane će se odlično spojiti s cimetom i bijelom čokoladom. U ovom receptu ja nisam dodavala još šećera, jer mi je slatkoća banana dovoljna, ali ti svakako dodaj šećer ako voliš slađe muffine.
Našu blogericu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 2 jaja
- 25 g maslaca
- 1 žličica arome vanilije
- 60 g rižinog brašna
- 35 g krumpirovog škroba
- 5 g praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 50 g bijele čokolade, nasjeckane (po želji dodaj šećer)
Za preljev:
- Bijela čokolada
- Slatko vrhnje
Postupak:
- U posudu stavi banane i zgnječi ih vilicom. Dodaj dva jaja, aromu vanilije i promiješaj. Dodaj i otopljeni maslac pa sve dobro promiješaj.
- U drugoj posudi pomiješaj rižino brašno, krumpirov škrob, prašak za pecivo i cimet te smjesu dodaj u mokre sastojke i sjedini. Dodaj i 50 g bijele čokolade koju si prethodno nasjeckala na manje kockice.
- Napuni kalupiće za muffine pa ih stavi peći na 180 stupnjeva 20-25 minuta, dok rubovi muffina ne postanu zlatni. Pusti da se ohlade.
- Ako želiš, muffine možeš preliti otopljenom bijelom čokoladom. Otopi par kockica bijele čokolade sa žlicom slatkog vrhnja ili kokosovog ulja i žličicom, u stilu Jacksona Pollocka, “pošpricaj” muffine s otopljenom čokoladom. Dobar tek!