Kolumne 13. rujna 2020.

Muffini od mrkve i buče odličan su doručak, gablec i desert

foto: Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi slatki muffini skrivaju u sebi naribanu mrkvicu i brašno od buče...

Kada poželite nešto slatko, možete napraviti ovu finu i sočnu kombinaciju. Muffini su vrlo brzo gotovi, rade se u jednoj posudi, i nestaju još brže nego što su nastali!

Možete ih jesti same, ili ih prerezati i namazati omiljenom marmeladom – ja sam stavila svoju domaću od šipka i odlično se slaže! 

 

Možda vas zanima... Izvanredne palačinke s jabukom, cimetom i karamelom Kolumne

 

Druge recepte blogerice Laure potražite na njenom blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Laura Roman Muffini prije pečenja, foto: Laura Roman

Sastojci:

  • 200 gr naribane mrkve (dvije velike mrkve)
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer 
  • 1 žlica šećera 
  • Prstohvat soli
  • 30 gr maslaca
  • 100 gr bučinog brašna
  • 2 žlice lanenog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Bučine golice 

 

Možda vas zanima... Čokoladna kaša s bananom - zdrav i ukusan doručak Kolumne

 

Postupak:

  1. Dvije velike mrkve na sitno naribajte u posudi.
  2. Naribanoj mrkvi dodajte dva jaja, šećer i prstohvat soli te sve dobro promiješajte.
  3. U maloj posudici ili tavici otopite maslac, te ga dodajte u smjesu.
  4. U mokre sastojke sada umiješajte suhe, odnosno bučino i laneno brašno te prašak za pecivo.
  5. Tijesto rasporedite u kalupe za muffine, na vrh dodajte malo bučinih golica i stavite peći na 180 stupnjeva 15 minuta.

Muffine možete poslužiti same ili ih narezati i namazati omiljenom marmeladom. Dobar tek! 

 | Author: Laura Roman Muffini poslije pečenja, foto: Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.