gastro postao
Od samo 6 sastojaka napravi odlične čokoladne kekse - bez brašna i maslaca.
Da, možeš napraviti nezaboravne čokoladne kekse bez brašna i maslaca. Tekstura će više nalikovati browniejima nego standardnim keksima s čokoladom, ali sumnjamo da će te to zasmetati.
Sastojci su dostatni za pripremu 20 keksića. Ako odlučiš napraviti još manje ili znatno veće kekse, obavezno prilagodi vrijeme pečenja. Znat ćeš da su gotovi kada popucaju i kada se rubovi dobro ispeku. U slast!
Čokoladni keksi bez brašna
Sastojci:
- 3 jaja (M)
- 350 g šećera u prahu
- 100 g kakaa u prahu
- 1/2 žličice cimeta
- 1/4 žličice soli
- 150 g nasjeckane tamne čokolade
- sol
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
- U velikoj posudi izmiksaj jaja u prozračnu smjesu.
- Pomiješaj šećer, kakao, cimet i sol. Postepeno dodaj jaja i nastavi miksati. Kad smjesa postane pregusta za miksanje, upotrijebi špatulu.
- Na kraju dodaj nasjeckanu čokoladu pa dobro promiješaj.
- Oblikuj kuglicu od dvije žlice tijesta, premjesti je na lim i pospi s malo krupnije soli. Pripazi da razmak između svakog keksa bude barem 5 cm.
- Peci kekse 10 do 12 minuta u zagrijanoj pećnici. Pričekaj da se u potpunosti ohlade prije serviranja ili spremanja u posudu s poklopcem.