Sočna čokoladna torta toliko je bombastična da će samo najveći čokoljupci pojesti dvije kriške. Izazivamo te!
Ova čokoladna torta pravi je izbor za posebne prilike, kada poželiš nekog zadiviti slastičarskim vještinama. Priprema je poprilično brza i cijela torta može biti gotova za samo sat vremena, ako se dobro organiziraš.
Trebat će ti tri kalupa za tortu promjera 24 cm ili malo strpljenja, ako odlučiš kore peći u jednom kalupu. Imaj na umu da istu smjesu možeš koristiti i za pripremu muffina!
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Tri kalupa za tortu premaži maslacem i obloži papirom za pečenje.
Pomiješaj sve suhe sastojke za kore - brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Kreni miksati i postepeno dodaj mlaćenicu, vodu i ulje. Nemoj premiksati sastojke, već ih samo poveži u glatku smjesu.
Podijeli smjesu na 3 kalupa i peci svaku otprilike 30 minuta. Čačkalicom provjeri je li sredina pečena pa kore izvadi iz pećnice i pusti da se malo ohlade.
Za to vrijeme izmiksaj omekšali maslac s krem sirom u pahuljastu smjesu. Umiksaj i kakao i ekstrakt vanilije pa postepeno dodaj žlicu po žlicu šećera u prahu.
Ako primijetiš da je krema pregusta, dodaj još malo mlijeka. Imaj na umu da će se dodatno stvrdnuti tijekom hlađenja.
Kad se kore malo ohlade, nakon otprilike pola sata, kreni sa slaganjem torte.
Prvu koru premaži kremom, preklopi je drugom, dodaj još sloj kreme i završi trećom korom. Preostalom kremom obloži tortu sa svih strana.
Stavi tortu u hladnjak na barem 3-4 sata prije posluživanja.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.