Mini čokoladni kuglofi podjednako su fotogenični i ukusni. Obavezno isprobaj recept!
Sočni mini čokoladni kuglofi odličan su izbor za rođendane, obiteljska druženja, ali i svaki regularan vikend. Priprema je jednostavna, popis sastojaka je kratak i pristupačan, a rezultat daleko nadmašuje očekivanja. A sadrži i čokoladu!
Sastojci su dostatni za pripremu 12 malih kuglofa. Prilagodi količine broju kalupa koji su ti na raspolaganju. Naravno, isti recept možeš iskoristiti i za pripremu velikog kuglofa promjera 25 cm, ali u tom ćeš ga slučaju morati peći 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Uživaj!
Čokoladni mini kuglofi
foto: Bake or Break/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Čokoladni mini kuglofi
15 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Kava
350
ml
Maslac
225
g
Kakao prah
125
g
Šećer
300
g
Brašno
250
g
Soda bikarbona
1
žličica
Sol
0,50
žličica
Jaje
2
kom
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Postupak
Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Kalupe za mini kuglofe premaži maslacem pa ih pospi s malo kakao praha.
Rastopi maslac pa ga pomiješaj s kuhanom kavom i kakaom. Dodaj šećer i miksaj dok se ne rastopi.
U zasebnoj posudi izmiksaj jaja pa dolij smjesu kave, kakaa i šećera. Postepeno dodaj suhe sastojke i nastavi lagano miksati. Smjesa bi trebala imati teksturu guste krem juhe.
Prelij tijesto u pripremljene kalupe i peci do 25 minuta. Provjeri čačkalicom jesu li kuglofi pečeni pa ih izvadi iz pećnice.
Pusti da se kuglofi hlade pola sata u kalupu, a zatim ih pažljivo izvadi na rešetku.
Prelij svaki kuglof ganacheom od čokolade i po želji ukrasišarenim ili čokoladnim mrvicama, nasjeckanom bijelom čokoladom ili bobičastim voćem.