Jako volim kombinirati alkohol s raznim desertima, tako da ga ni u ovom kuglofu nisam izostavila. Naime, pokušala sam kuglof pretvoriti u jednu veliku, sočnu Griottu.
Sljedeći ću ga put, za još čokoladniji okus, preliti rastopljenom čokoladom!
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Sastojci:
- 1 tegla višanja
- 200 g brašna
- 2 vrećice pudinga čokolada
- 1 prasak za pecivo
- 125 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 jaja
- 150 ml ulja
- 125 ml tekući jogurt
- 100 g naribane čokolade za kuhanje
Preljev:
- 150 g šećera u prahu
- 2 zlice soka od višanja iz kompota
Priprema:
- Izmutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i tekući jogurt. Postepeno dodajte i suhe sastojke.
- Višnje dobro ocijedite i lagano umiješajte kuhačom.
- Smjesu izlijte u namašćeni kalup i pecite otprilike 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Ako želite, vrući kuglof natopite s malo višnjeva.
- Kada se kuglof ohladi, prelijte ga preljevom pripremljenim od dvije želite soka i šećera u prahu.