Lazanje obožavamo, i stalno smo u potrazi za novim, savršenim receptom. A ni jednostavni trikovi nisu naodmet i zato to donosimo 3 jednostavna trika uz koje će tvoje lazanje baš svaki put ispasti savršeno?
Kreni s kuhanjem - pripremi namirnice, odaberi meso, ne zaboravi ni dobru dozu sira, pa se baci na pripremu lazanja, omiljenog zapečenog jela od tjestenine.

Za umak je dovoljna i vezica grincajga
Mesni umak za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korjenastog povrća koje možeš pronaći u vezici grincajga. Zaputi se na obližnju tržnicu, potraži prodavača koji na svom pultu drži domaće povrće, pa ga zamoli da ti sastavi vezicu od mrkve, celera i peršina.
Povrće je bitno nasitno nasjeckati kako bi se na vrijeme skuhalo i omekšalo, a zatim će ostatak pripreme umaka biti tek lagan, usputni posao.
Grincajg
Domaći listovi za lazanje
Kad si već na tržnici i kupuješ povrće, svrati i do štanda sa svježom tjesteninom. Tamo ćeš pronaći i domaće svježe listove za lazanje po pristupačnoj cijeni, a oni će lazanje učiniti slasnijima, kremastijima i još ukusnijima.
Svježe tijesto ljepše se sljubljuje s ostatkom sastojaka te ga nije potrebno kuhati prije sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Tijesto, naravno, možeš i zamijesiti kod kuće.
Bešamel umak
Bešamel je bitan sastojak
Nemoj preskočiti bešamel umak niti ga mijenjati drugim bijelim umacima. Jednostavan je za pripremu ako se priprema s dovoljnom dozom pažnje te jelu daje divnu kremoznost i bogatstvo okusa.
Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa nikako nemoj preskočiti dobro začiniti svoj gusti, kremasti umak.