Špajza 14. lipnja 2025.

Uz ova 3 trika lazanje će ti svaki put ispasti savršeno!

lazanje
Lazanje će ti uvijek ispasti savršeno uz ova 3 jednostavna trika
foto: Curated Lifestyle/Unsplash
Osim kvalitetnih i svježih sastojaka te savršenog vremena pečenja, donosimo ti tri sjajna trika koja će ti pomoći da lazanje baš uvijek budu upravo savršenih mirisa, okusa i teksture

Lazanje obožavamo, i stalno smo u potrazi za novim, savršenim receptom. A ni jednostavni trikovi nisu naodmet i zato to donosimo 3 jednostavna trika uz koje će tvoje lazanje baš svaki put ispasti savršeno?

Kreni s kuhanjem - pripremi namirnice, odaberi meso, ne zaboravi ni dobru dozu sira, pa se baci na pripremu lazanja, omiljenog zapečenog jela od tjestenine. 

Možda vas zanima... Lazanje od A do Ž - dva umaka i domaća tjestenina Kolumne  | Author: Alleksana/Pexels Lazanje foto: Alleksana/Pexels

Za umak je dovoljna i vezica grincajga

Mesni umak za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korjenastog povrća koje možeš pronaći u vezici grincajga. Zaputi se na obližnju tržnicu, potraži prodavača koji na svom pultu drži domaće povrće, pa ga zamoli da ti sastavi vezicu od mrkve, celera i peršina.

Povrće je bitno nasitno nasjeckati kako bi se na vrijeme skuhalo i omekšalo, a zatim će ostatak pripreme umaka biti tek lagan, usputni posao.

Možda vas zanima... Grincajg - vezica povrća od koje nastaju čuda Špajza

 | Author: Getty Images Grincajg foto: Getty Images

Domaći listovi za lazanje

Kad si već na tržnici i kupuješ povrće, svrati i do štanda sa svježom tjesteninom. Tamo ćeš pronaći i domaće svježe listove za lazanje po pristupačnoj cijeni, a oni će lazanje učiniti slasnijima, kremastijima i još ukusnijima.

Svježe tijesto ljepše se sljubljuje s ostatkom sastojaka te ga nije potrebno kuhati prije sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Tijesto, naravno, možeš i zamijesiti kod kuće.

Možda vas zanima... Kako pripremiti izvrsnu domaću tjesteninu Recepti

 | Author: Thinkstock Bešamel umak foto: Thinkstock

Bešamel je bitan sastojak

Nemoj preskočiti bešamel umak niti ga mijenjati drugim bijelim umacima. Jednostavan je za pripremu ako se priprema s dovoljnom dozom pažnje te jelu daje divnu kremoznost i bogatstvo okusa.

Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa nikako nemoj preskočiti dobro začiniti svoj gusti, kremasti umak.

bešamel umak Možda vas zanima... Brzi bešamel umak bolji od onog iz MasterChefa Špajza
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.