Kod svakog odlaska na tržnicu, obavezna je postaja i ona jedna kumica koja drži najbolji, najbogatiji domaći grincajg. Mrkva, celer, peršin korijen i list, pokoji list kelja i temeljac za juhu već je gotov.
Osim najfinije domaće povrtne juhe, od ove kombinacije namirnica mogu nastati i mnoga druga, fina i jednostavna čuda. Donosimo najslasniji popis...
Povrće
Odlična podloga za sve umake
Dobra podloga svakog umaka svakako je nasitno nasjeckano povrće. Pripremaš li bolonjez ili neki drugi mesni ili riblji umak, svakako će ti trebati i vezica grincajga čiji će sastojci na idealan način zaokružiti svako jelo.
Bolonjez nije tako fin bez povrća iz grincajga
Grincajg je super i za guste juhe, gulaše...
Uz bistre domaće juhe, grincajg možeš iskoristiti i za pripremu gustih juha u koje zatim možeš dodati omiljeno ljetno povrće ili pak ribu. Gulaši i teža, bogatija jušna jela također ne mogu proći bez vezice kvalitetnog grincajga.
Pečena mrkva
Pečeno povrće
Brzo i jednostavno pečeno povrće sjajan je prilog, a da se ne moraš zamarati traženjem i kombiniranjem različitih vrsta povrća, jednostavno operi ono koje se nalazi u vezici grincajga, prelij ga maslinovim uljem, dodaj pokoji začin i jednostavan, zdrav i ukusan prilog već je gotov.
Brzinski wok
Iskoristi grincajg za brzinski wok
Za brzinski wok također će ti biti dovoljna tek vezica grincajga, nešto egzotičnih dodataka poput soja umaka i đumbira, a zatim i stakleni rezanci ili riža. Povrće jednostavno nasjeckaj na štapiće, kratko ga prži u woku, dodaj ostatak odabranih sastojaka i uživaj u nevjerojatno aromatičnom i bogatom ručku.