gastro postao
Ako tražiš toplo, slasno i zanimljivo jelo za goste – obavezno baci pogled na video i recept u nastavku.
Pečene mrkve su odličan prilog, no kad ih se omota u slaninu i premaže javorovim sirupom - upadaju u kategoriju genijalnog. Ovo jednostavno jelo praktično je za posluživanje na manjim kućnim zabavama, a količina je dovoljna za šest osoba.
Sastojci:
- 1,5 kg mrkve
- 700 g slanine
- Sol, papar
- 100 ml javorova sirupa
Priprema:
- Zagrij svoju pećnicu na 220 stupnjeva.
- Dobro operi i oguli mrkve, omotaj ih u slaninu i začini.
- Posloži ih na rešetku u pećnici i peci 25-30 minuta, odnosno sve dok slanina ne poprimi smećkastu boju i ne postane hrskava.
- Posljednjih pet minuta pečenja premaži mrkve javorovim sirupom.
Serviraj odmah!