gastro postao
Vrijeme je da u vaš doručak uključite ovaj ukusni pekmez od mrkve. Jednostavan, brz i sezonski.
Svi znamo da je mrkva bogata beta karotenom, a na ovaj način ju možete konzumirati u desertu ili na tostu, za doručak. Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaći pekmez od mrkve i iznenadite se divnim okusima.
Potrebno vam je:
- 1 kg mrkve
- 2 limuna
- 750 g šećera
Postupak pripreme:
- Mrkvu operite i ogulite te narežite na kolutiće. Stavite u lonac za kuhanje i dodajte vodu. Kuhajte mrkvu u vodi dok nije u potpunosti kuhana.
- Mrkvu procijedite i propasirajte. Pasiranu mrkvu stavite u lonac za kuhanje dodajte 750 g šećera, sok od dva limuna i koricu od jednog limuna.
- Kuhajte sve zajedno 25-30 minuta, dok se šećer ne otopi i ne dobijete gustu smjesu.
- Još vreli pekmez istresite u staklenke koje ste prethodno ugrijali u toploj vodi ili pećnici.
- Poslužite pekmez uz prepečeni tost.
Dobar tek!