Kolumne 30. ožujka 2018.

Knedle sa džemom - omiljene slatke okruglice

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Knedle svakako ulaze na listu onih jela koja baš svi vole, a danas vam donosim jednostavnu, zimsku verziju omiljenih slatkih okruglica s džemom...

Više od ičega volim slatko i više od ičega volim knedle pa sam baš zato odlučila podijeliti s vama recept koji mi pravimo već godinama. Vjerujem da svi pravimo na sličan ili gotovo isti način, razlika je samo u filu. Knedle su jedno od onih tradicionalnih jela koje valjda svatko voli. Možete ih raditi sa šljivama, ali meni su draže ove, s džemom

 

Možda vas zanima... Princes krafne na još slađi način - s borovnicama Kolumne

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Možda vas zanima... Kraljica comfort fooda: Juha od brokule i sira Kolumne Možda vas zanima... Košarice od maka - najslađi ukras uskršnjeg stola Kolumne

 


Potrebno vam je:

  • 500 g krumpira
  • 500 g glatkog brašna
  • 1 jaje 
  • 1 teglica džema 240 g)
  • 150 g šećera
  • 200 g krušnih mrvica
  • 100 ml ulja

Postupak pripreme:

  1. Prvo ogulite krumpir i narežite ga na kockice, kao za pire. Kuhajte ga dok ne postane mekan, cca 20-akk minuta.Procijeditee krumpir i napravite pire od njega, dok je još vruć. Pustite ga da se prohladi.
  2. Prohlađenom krumpiru dodajte jedno jaje i 500 g brašna. Umijesitee glatko tijesto. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto debljine pola centimetra i režite na kvadratiće. Veličinu odredite sami, ovisno o tome kolike knedle želite.
  3. U sredinu svakog kvadratića stavite žličicu džema , pažljivo zatvorite rubove knedle i formirajte u kuglu- knedlu.
  4. U veći lonac stavite kuhati vodu. Kada je voda prokuhala, stavite knedle u nju i kuhajte ih na laganoj vatri. Knedle su gotove kada isplivaju na površinu.
  5. U tavu dodajte ulje i pustite da se zagrije. Na zagrijano ulje dodajte krušne mrvice i pržite ih do zlatno žute boje. Knedle vadite iz vode cjediljkom i stavite ih direktno na mrvice i pažljivo promiješajte, kako biste ih omotali u hrskavi omotač. Pospite šećerom i uživajte!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.