Kolumne 5479 prikaza 28. ožujka 2018.

Košarice od maka - najslađi ukras uskršnjeg stola

Ena Kokanović
Želite li dodatno ukrasiti uskršnji stol, a pritom uživati u sjajnom desertu, ove košarice bit će odličan izbor za vas.

Male tortice napunite kremom od maka i kremom od kiselog vrhnja, dodajte kakav uskršnji detalj, pa ukrasite stol na najslađi mogući način. Osim što izgledaju divno, ove košarice vrlo su ukusne, pa vam savjetujemo da odmah pripremite duplu dozu.

 

Možda vas zanima... Princes krafne na još slađi način - s borovnicama Kolumne

 

Detaljan postupak pripreme potražite u nastavku, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Možda vas zanima... Pastrva s bademima - riba na najfiniji način Kolumne

 

 | Author: Ena Kokanović Ena Kokanović


Za pripremu tijesta trebat će vam:

  • 60 g margarina
  • 100 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 jaje

Za pripremu kreme od maka trebat će vam:

  • 750 ml mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 100 g šećera
  • 200 g maka
  • 1 kiselo vrhnje

Za pripremu kreme od kiselog vrhnja trebat će vam:

  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 žumanjka
  • 1,5 žlica šećera
  • 2 bjelanjka

Postupak pripreme:

  1. Prvo pripremite prhko tijesto. Sve sastojke stavite u posudu i umijesite glatko tijesto. Razvaljajte tijesto što tanje možete pošto će se dići kod pečenja.
  2. Okruglim rezačem izrežite tijesto tako da vam pokrije košaricu za muffine (kompletnu površinu i rubove).
  3. Mlijeko zagrijte na laganoj vatri.
  4. Odvojite 5 žlica mlijeka u posebnu posudu gdje ćete razmutiti prašak za puding.
  5. Mlijeku dodajte šećer i kiselo vrhnje i pustite da provrije.
  6. Kada prokuha, maknite s vatre i umiješajte puding od vanilije i mak. Kuhajte još 5 minuta.
  7. Kremu istresite na prhko tijesto u pripremljene kalupe za muffine.
  8. Pecite na 175 stupnjeva,40-50 minuta.
  9. Kada je prošlo 40-50 minuta, pećnicu smanjite na 160 stupnjeva i pripremite drugu kremu od kiselog vrhnja.
  10. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
  11. Žumanjcima dodajte šećer i kiselo vrhnje i miksajte dok se ne sjedini.
  12. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i ručno umiješajte žumanjke.
  13. Smjesu prelijte preko kreme od maka i pecite još 20 minuta na 160 stupnjeva.
  14. Kada su košarice pečene, pustite ih da se u potpunosti ohlade pa ih dekorirajte jestivom travom i čokoladnim jajima.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • MartaKekez 09:56 29. Ožujak 2018.

    Piše se uskrsnjeg ne uskršnjeg