Male tortice napunite kremom od maka i kremom od kiselog vrhnja, dodajte kakav uskršnji detalj, pa ukrasite stol na najslađi mogući način. Osim što izgledaju divno, ove košarice vrlo su ukusne, pa vam savjetujemo da odmah pripremite duplu dozu.
Detaljan postupak pripreme potražite u nastavku, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Za pripremu tijesta trebat će vam:
- 60 g margarina
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 jaje
Za pripremu kreme od maka trebat će vam:
- 750 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 100 g šećera
- 200 g maka
- 1 kiselo vrhnje
Za pripremu kreme od kiselog vrhnja trebat će vam:
- 1 kiselo vrhnje
- 2 žumanjka
- 1,5 žlica šećera
- 2 bjelanjka
Postupak pripreme:
- Prvo pripremite prhko tijesto. Sve sastojke stavite u posudu i umijesite glatko tijesto. Razvaljajte tijesto što tanje možete pošto će se dići kod pečenja.
- Okruglim rezačem izrežite tijesto tako da vam pokrije košaricu za muffine (kompletnu površinu i rubove).
- Mlijeko zagrijte na laganoj vatri.
- Odvojite 5 žlica mlijeka u posebnu posudu gdje ćete razmutiti prašak za puding.
- Mlijeku dodajte šećer i kiselo vrhnje i pustite da provrije.
- Kada prokuha, maknite s vatre i umiješajte puding od vanilije i mak. Kuhajte još 5 minuta.
- Kremu istresite na prhko tijesto u pripremljene kalupe za muffine.
- Pecite na 175 stupnjeva,40-50 minuta.
- Kada je prošlo 40-50 minuta, pećnicu smanjite na 160 stupnjeva i pripremite drugu kremu od kiselog vrhnja.
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
- Žumanjcima dodajte šećer i kiselo vrhnje i miksajte dok se ne sjedini.
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i ručno umiješajte žumanjke.
- Smjesu prelijte preko kreme od maka i pecite još 20 minuta na 160 stupnjeva.
- Kada su košarice pečene, pustite ih da se u potpunosti ohlade pa ih dekorirajte jestivom travom i čokoladnim jajima.
Dobar tek!