Naša draga blogerica za meetup je morala pripremiti juhu od čak četiri velike brokule, kako bi nahranila 12 gladnih usta (i sve smo pojeli). Količine su u ovom receptu prilagođene četveročlanoj obitelji, koja će vam biti i više nego zahvalna nakon slasnog i kremastog obroka.
Sastojci:
- 500 g brokule (samo cvijet)
- 1 crveni luk
- 1 češnjak
- 1 dcl maslinovog ulja
- 25 ml vrhnja za kuhanje
- 200 g dimljenog sira narezanog na kockice
- 1,5 l povrtnog temeljca
Priprema:
- Luk izdinstajte na maslinovom ulju. Dodajte brokulu i podlijte s temeljcem. Začinite po ukusu sa soli, paprom i timijanom i pustite da se kuha.
- Kada je brokula kuhana, usitnite sve sa štapnim mikserom. Vratite na vatru, dodajte sitno nasjeckani češnjak (1 češanj).
- U posebnoj posudici pomiješajte vrhnje za kuhanje s malo juhe kako biste ga temperirali, da se ne odvoji kada dođe u doticaj s vrelom juhom. Dodajte vrhnje za kuhanje u juhu i kuhajte još 5 minuta. (Vrhnje za kuhanje je tu samo zbog punoće okusa, budući da nema puno masnoće u povrtnom temeljcu i u samoj juhi općenito)
- Kod posluživanja, u tanjur dodajte narezani sir na kockice i pustite da malo odstoji kako bi se otopio.
Dobar tek!
Svakako posjetite Enin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.