Kolumne 29. ožujka 2018.

Kraljica comfort fooda: Juha od brokule i sira

Tomislav Miletic/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Ena Kokanović na blogerskom nas je meetup-u opustila i zagrijala juhom od brokule, a recept danas dijeli i s vama.

Naša draga blogerica za meetup je morala pripremiti juhu od čak četiri velike brokule, kako bi nahranila 12 gladnih usta  (i sve smo pojeli). Količine su u ovom receptu prilagođene četveročlanoj obitelji, koja će vam biti i više nego zahvalna nakon slasnog i kremastog obroka.

 

Možda vas zanima... Košarice od maka - najslađi ukras uskršnjeg stola Kolumne

 

Sastojci:

  • 500 g brokule (samo cvijet)
  • 1 crveni luk
  • 1 češnjak
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 25 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g dimljenog sira narezanog na kockice
  • 1,5 l povrtnog temeljca

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

Priprema:

  1. Luk izdinstajte na maslinovom ulju. Dodajte brokulu i podlijte s temeljcem. Začinite po ukusu sa soli, paprom i timijanom i pustite da se kuha. 
  2. Kada je brokula kuhana, usitnite sve sa štapnim mikserom. Vratite na vatru, dodajte sitno nasjeckani češnjak (1 češanj). 
  3. U posebnoj posudici pomiješajte vrhnje za kuhanje s malo juhe kako biste ga temperirali, da se ne odvoji kada dođe u doticaj s vrelom juhom. Dodajte vrhnje za kuhanje u juhu i kuhajte još 5 minuta. (Vrhnje za kuhanje je tu samo zbog punoće okusa, budući da nema puno masnoće u povrtnom temeljcu i u samoj juhi općenito)
  4. Kod posluživanja, u tanjur dodajte narezani sir na kockice i pustite da malo odstoji kako bi se otopio.

 Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Princes krafne na još slađi način - s borovnicama Kolumne

 

Svakako posjetite Enin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.   

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.