gastro postao
Ova je kremasta juha odličan izbor nakon napornog radnog dana jer će vas umiriti i oraspoložiti. Dobra je vijest to što je vrlo ukusna i ohlađena pa je čak ne morate ni grijati.
Sastojci u nastavku dovoljni su za četiri puna tanjura juhe, a vrijeme pripreme je samo pola sata. Možete je napraviti i večer ranije, spremiti u hladnjak i ponijeti sa sobom na posao.
Predlažemo vam da je poslužite uz žličicu vrhnja i krupno mljeveni papar.
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 1 veliki luk
- 1 režanj češnjaka
- 450 g mrkve
- 1 lovorov list
- 900 ml temeljca
- Sol
- Papar
Priprema:
- Otopite maslac, dodajte nasjeckani luk i miješajte dok ne omekša. Posolite, popaprite i ubacite sitno sjeckani češnjak, a zatim pirjajte još dvije minute.
- Dodajte naribanu mrkvu i lovorov list i kuhajte još 5,6 minuta. Na kraju ulijte i temeljac.
- Pustite da se kuha još 15 do 20 minuta, a zatim maknite s vatre.
- Stavite u blender i miksajte sve dok ne dobijete kremastu gustu juhu bez grudica.
Dobar tek!