gastro postao
                                            
                                        
                                    Ova je kremasta juha odličan izbor nakon napornog radnog dana jer će vas umiriti i oraspoložiti. Dobra je vijest to što je vrlo ukusna i ohlađena pa je čak ne morate ni grijati.
                                
                                
                                    
                                
                                Sastojci u nastavku dovoljni su za četiri puna tanjura juhe, a vrijeme pripreme je samo pola sata. Možete je napraviti i večer ranije, spremiti u hladnjak i ponijeti sa sobom na posao.
Predlažemo vam da je poslužite uz žličicu vrhnja i krupno mljeveni papar.
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
 - 1 veliki luk
 - 1 režanj češnjaka
 - 450 g mrkve
 - 1 lovorov list
 - 900 ml temeljca
 - Sol
 - Papar
 
Priprema:
- Otopite maslac, dodajte nasjeckani luk i miješajte dok ne omekša. Posolite, popaprite i ubacite sitno sjeckani češnjak, a zatim pirjajte još dvije minute.
 - Dodajte naribanu mrkvu i lovorov list i kuhajte još 5,6 minuta. Na kraju ulijte i temeljac.
 - Pustite da se kuha još 15 do 20 minuta, a zatim maknite s vatre.
 - Stavite u blender i miksajte sve dok ne dobijete kremastu gustu juhu bez grudica.
 
Dobar tek!