Recepti 5300 prikaza 07. travnja 2018.

Za ručak i večeru: Kremasta juha od mrkve

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova je kremasta juha odličan izbor nakon napornog radnog dana jer će vas umiriti i oraspoložiti. Dobra je vijest to što je vrlo ukusna i ohlađena pa je čak ne morate ni grijati.

Sastojci u nastavku dovoljni su za četiri puna tanjura juhe, a vrijeme pripreme je samo pola sata. Možete je napraviti i večer ranije, spremiti u hladnjak i ponijeti sa sobom na posao.

Predlažemo vam da je poslužite uz žličicu vrhnja i krupno mljeveni papar.

 

Možda vas zanima... Fantastična juha od hokaido tikve! Kolumne

 

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 1 veliki luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 450 g mrkve
  • 1 lovorov list
  • 900 ml temeljca
  • Sol
  • Papar

Priprema:

  1. Otopite maslac, dodajte nasjeckani luk i miješajte dok ne omekša. Posolite, popaprite i ubacite sitno sjeckani češnjak, a zatim pirjajte još dvije minute.
  2. Dodajte naribanu mrkvu i lovorov list i kuhajte još 5,6 minuta. Na kraju ulijte i temeljac.
  3. Pustite da se kuha još 15 do 20 minuta, a zatim maknite s vatre.
  4. Stavite u blender i miksajte sve dok ne dobijete kremastu gustu juhu bez grudica.

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.