gastro postao
Divna kombinacija namirnica koje su uvijek dobar pogodak!
Za ljubitelje jela na žlicu, ova juha prava je poslastica!
Dobra stara pileća juha, obogaćena je jednim novim okusom - ječmom! Ječam će cijeloj kombinaciji dati jednu finu notu zbog svojeg pomalo žilavog okusa. Upravo to sjajno se slaže s mekim pilećim mesom i kuhanim povrćem.
Stoga, umjesto rezanaca, zašto u juhe ne biste dodavali žitarice - poput ječma, heljde ili primjerice bulgura?
Ovu juhu svakako poslužite toplu i prepustite se njenom ljupkom okusu!
Sastojci:
- 50 g ječma
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckani luk
- 1 češnjak, nasjeckan
- 1 mrkva, narezana na kolutiće
- 1 celer, narezan na kolutiće
- 400 g sjeckane rajčice (iz konzerve)
- 1 1/2 l pilećeg temeljca
- 200 g kuhane piletine, natrgane na komadiće
- 1 žlica svježeg peršina, nasjeckanog
- 1 list lovora
Priprema:
- Ječam namočiti u vodi i ostaviti preko noći
- Zagrijati ulje te kratko popržiti luk, češnjak, mrkvu i celer - dok ne dobiju boju i omekšaju
- Dodati sjeckanu rajčicu i pileći temeljac te lovor
- Dodati ječam i piletinu i pustiti da zakuha pa smanjiti vatru i kuhati oko 40 minuta
- Posoliti i popapriti po želji
- Poslužiti toplo.
Dobar tek!