Bulguru kao kuhanoj, ustinjenoj i posušenoj pšenici ne treba duga termička obrada, a savršeno se slaže u hladnim salatama poput popularnog libanonskog Tabbouleha. Možete je skuhati kao prilog mesnim odrescima na način da prepržite usitnjeni češnjak i glazirate na njemu oko 200g bulgura. Kad se zastakli, ulijete ugrijanu vodu ili temeljac (oko 300ml) i kuhate na laganoj vatri oko 5 minuta. Vidjet ćete da će bulgur vodu upiti nakon čega ga samo lagano protresite i ubacite nasjeckani peršin. Poslužite s odrescima mesa u umaku po želji.
Osim kao prilog, bulgur možete pripremiti kao i rižoto samo s kraćom pripremom. Imajte na umu da bulguru treba oko 5 do 10 minuta, dok riži treba duže. Ukoliko još dvojite, sjetite se da je riječ je o ukusnoj i cjelovitoj žitarici koja povoljno djeluje na naš probavni sustav. Donosimo vam pet probranih jela s bulgurom koja će vam zasigurno poslužiti kao kvalitetna inspiracija za sljedeće kulinarske kreacije.