gastro postao
Uživajte u mirisnom popularnom libanonskom Tabboulehu u "toploj“ varijanti.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 269
Potrebno vam je
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 kom rajčica, crvena
- 2 žlica peršin, list
- 1 šalica bulgur pšenica
- 2 šalica voda
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 žlica med, vrcani
- 1 žličica sol
- papar
- ljuta paprika
- 1 žlica list bosiljka
Priprema
- Nasjeckajte luk i pirjajte ga na maslinovom ulju dok ne omekša. Zatim dodajte usitnjeni češnjak te nastavite s pirjanjem još 1 minutu.
- Luku i češnjaku pridružite rajčicu narezanu na kockice i listiće peršina, a nakon 4 minute dodajte i bulgur te ga dobro pomiješajte s povrćem.
- Sve zalijte vodom, promiješajte te kuhajte poklopljeno 5 minuta na laganoj vatri.
- U bulgur dodajte koncentrat rajčice i med te začinite soli, paprom i mljevenom ljutom paprikom.
- Kuhajte poklopljeno uz povremeno miješanje oko 25 minuta.
- Sklonite bulgur s vatre, umiješajte bosiljak te ostavite jelo da poklopljeno odstoji još 10 minuta.