gastro postao
Slani feta sir, neutralan ječam, svježi krastavci i aromatičan kopar - divan spoj za vruće dane.
Salata koja sadrži sve komponente koje su vam potrebne za vrijeme vrućeg ljetog dana – osvježavajuća je, hladna i lagana. Ne sadrži nepotrebne kalorije i vrlo je bogatog okusa. Iskoristite ječam i dopustite da vas iznenadi koliko se dobro slaže s krastavcima i maslinama, pa sve skupa zalijte finim dressingom od limuna i kopra.
Potrebno vam je:
- 200 g ječma
- 1 limun
- 2 žličice senfa
- 1 mali luk
- 4 žlice kopra
- 1 šalica maslina
- 2 srednja krastavca
- 150 g feta sira
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Skuhajte ječam u slanoj vodi.
- Za vrijeme dok se ječam kuha, napravite dressing od korice jednog limuna, 2 žlice soka limuna, kopra, maslinovog ulja i naribanog manjeg luka.
- Nasjeckajte krastavce i masline pa ih ubacite u skuhani i ohlađeni ječam.
- Zalijte sve dressingom i pospite feta sirom.
Dobar tek!