27. srpnja 2016.

Ječam, kopar i krastavci vole se u ljetnoj salati

salata od ječma
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slani feta sir, neutralan ječam, svježi krastavci i aromatičan kopar - divan spoj za vruće dane.

Salata koja sadrži sve komponente koje su vam potrebne za vrijeme vrućeg ljetog dana – osvježavajuća je, hladna i lagana. Ne sadrži nepotrebne kalorije i vrlo je bogatog okusa. Iskoristite ječam i dopustite da vas iznenadi koliko se dobro slaže s krastavcima i maslinama, pa sve skupa zalijte finim dressingom od limuna i kopra.

Potrebno vam je:

  • 200 g ječma
  • 1 limun
  • 2 žličice senfa
  • 1 mali luk
  • 4 žlice kopra
  • 1 šalica maslina
  • 2 srednja krastavca
  • 150 g feta sira
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhajte ječam u slanoj vodi.
  2. Za vrijeme dok se ječam kuha, napravite dressing od korice jednog limuna, 2 žlice soka limuna, kopra, maslinovog ulja i naribanog manjeg luka.
  3. Nasjeckajte krastavce i masline pa ih ubacite u skuhani i ohlađeni ječam.
  4. Zalijte sve dressingom i pospite feta sirom.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.