Recepti 06. ožujka 2017.

Pileća juha na meksički način

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dobra stara pileća juha s okusima Meksika!

Ako ste mislili da domaća pileća juha ne ide s rajčicom i limetom, u krivu ste!

Otkrili smo sjajan način kako pripremiti juhu s okusima i mirisima Meksika. Sve što trebate za pripremu ovakve ukusne juhe, jesu gotovo isti sastojci kao i za uobičajenu pileću juhu te već navedeni, rajčica, Jalapeño papričica  i limeta

Dodajte još i svoje najdraže rezance i vaš topli ručak je spreman!

 | Author: 24sata.hr foto: 24sata.hr

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk, nasjeckan
  • 1/2 šalice nasjeckanog celera
  • 1 šalica mrkve narezane na kolutiće
  • 6 češnjeva češnjaka, sitno nasjeckanih
  • 200 g pilećih prsa, bez kože i kostiju
  • 800 ml pečene rajčice (iz konzerve)
  • 6 šalica pilećeg temeljca
  • 200 g tankih rezanaca
  • 1 Jalapeño papričica, narezana na tanke kriškice (izvaditi sjemenke)
  • 1/2 šalice korijandra
  • 1 žličica kima
  • 1/2 žličice kurkume
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 2 ocijeđene limete

Priprema:

  1. Zagrijati ulje i dodati luk, celer, mrkvu i pirjati dok luk ne omekša i postane proziran
  2. Dodati češnjak i Jalapeño papričicu te pržiti oko minutu
  3. Uliti temeljac, rajčice i dodati piletinu te pustiti da zakuha; kada se meso skuha, izvaditi ga i natrgati na sitnije komadiće
  4. Pustiti da se krčka na najmanjoj temperaturi te vratiti piletinu i dodati rezance i preostale začine te sok od limete
  5. Kuhati dok rezanci nisu skuhani - oko 5 minuta
  6. Poslužiti toplo, posipano sjeckanim peršinom!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.