gastro postao
Dobra stara pileća juha s okusima Meksika!
Ako ste mislili da domaća pileća juha ne ide s rajčicom i limetom, u krivu ste!
Otkrili smo sjajan način kako pripremiti juhu s okusima i mirisima Meksika. Sve što trebate za pripremu ovakve ukusne juhe, jesu gotovo isti sastojci kao i za uobičajenu pileću juhu te već navedeni, rajčica, Jalapeño papričica i limeta.
Dodajte još i svoje najdraže rezance i vaš topli ručak je spreman!
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk, nasjeckan
- 1/2 šalice nasjeckanog celera
- 1 šalica mrkve narezane na kolutiće
- 6 češnjeva češnjaka, sitno nasjeckanih
- 200 g pilećih prsa, bez kože i kostiju
- 800 ml pečene rajčice (iz konzerve)
- 6 šalica pilećeg temeljca
- 200 g tankih rezanaca
- 1 Jalapeño papričica, narezana na tanke kriškice (izvaditi sjemenke)
- 1/2 šalice korijandra
- 1 žličica kima
- 1/2 žličice kurkume
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica papra
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 2 ocijeđene limete
Priprema:
- Zagrijati ulje i dodati luk, celer, mrkvu i pirjati dok luk ne omekša i postane proziran
- Dodati češnjak i Jalapeño papričicu te pržiti oko minutu
- Uliti temeljac, rajčice i dodati piletinu te pustiti da zakuha; kada se meso skuha, izvaditi ga i natrgati na sitnije komadiće
- Pustiti da se krčka na najmanjoj temperaturi te vratiti piletinu i dodati rezance i preostale začine te sok od limete
- Kuhati dok rezanci nisu skuhani - oko 5 minuta
- Poslužiti toplo, posipano sjeckanim peršinom!
Dobar tek!