gastro postao
Pravo meksičko jelo koje sadrži grah, čili i naravno tortilje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 692
Grah
- 2 mala žlica ulje maslinovo
- 250 g tikva ,muškatna žuta
- 0.50 kom čili papričica
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- 425 g grah iz konzerve
- 50 g gouda punomasni
- 0.50 mala žlica čili u prahu
- 8 kom tortilja, kukuruzna
- sol
- svježe mljeveni papar
Umak enchilada
- 2 žlica ulje, biljno
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žličica čili u prahu
- 400 g pasirana rajčica (passata)
- 1 dl voda
- 4 režanj češnjak
- 0.50 kom luk ,crveni
- sol
- kumin, mljeveni
Priprema
- Za umak u zagrijano ulje dodajte brašno i čili u prahu povremeno miješajući.
- Postupno umiješajte umak od rajčice, vodu, kumin, češnjak i luk pa kuhajte oko deset minuta. Posolite.
- Na zagrijanom ulju pirjajte dvije, tri minute luk, češnjak i čili papričicu. Dodajte tikvu, čili i kumin u prahu te začinite. Pirjajte povremeno miješajući oko 8-10 minuta.
- Dodajte grah, narezane tortilje i umak enchiladu pa sve izmiješajte. Smanjite vatru i pospite s pola naribanog sira. Izmiješajte i kuhajte nekoliko minuta.
- Pospite preostalim sirom i stavite na vrh u pećnicu te pecite od tri do pet min ili dok se sir ne otopi.
- Izvadite i poslužite.
Izvor Skuhatćute