gastro postao
Juhu od batata uzdignite na višu razinu dodavanjem soka od limete i poslužite uz hrskavu slaninu.
Ova privlačna narančasta juha kuha se 40 minuta, od čega samo 10 morate provesti uz štednjak, a količina je dovoljna za četiri tanjura.
Prilagodite ovaj jednostavan recept broju osoba koje planirate ugodno iznenaditi i uživajte u zdravoj juhi od slatkog krumpira.
Sastojci:
- 3 batata
- 2 režnja češnjaka
- 1 crveni luk
- 900 ml pilećeg temeljca
- Sok 1 limete
- 1 žličica soli
- ½ žličice mljevenog crnog papra
- Prstohvat kajenskog papra
Priprema:
- U velikoj zdjeli prvo zapecite slaninu. Izvadite je i ocijedite na papirnatim ubrusima.
- U istu zdjelu dodajte nasjeckani luk i dinstajte otprilike 5 minuta, dok ne omekša, a zatim ubacite i nasjeckani češnjak i miješajte još 2 minute. Posolite, popaprite i dodajte malo kajenskog papra.
- U zdjelu zatim stavite oguljeni i batat narezan na kockice i pileći temeljac. Čim počne vriti, smanjite plamen i pustite da se polako krčka otprilike pola sata.
- Juhu izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu. Na kraju dodajte i sok 1 limete.
- Servirajte toplo i na vrh stavite hrskavu slaninu.
Bacite oko i na druge recepte s popularnim batatom.
Dobar tek!