Špajza 18. siječnja 2017.

Čips zbog kojeg nećete požaliti ako ga pojedete previše

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite odličnu zdravu grickalicu od super popularnog batata

Vaše uobičajene večeri započinju otvaranjem vrećice čipsa i sjedanjem pred računalo ili televizor ne biste li pogledali omiljenu seriju? Odlično, jer pronašli smo čips radi kojeg nećete morati osjećati grižnju savjesti bez obzira koliko ga pojeli.

Iako se tek zadnjih godina intenzivno spominje u kulinarstvu kod nas, batat se u svijetu koristi već jako dugo. Tako da su mu neki pronašli sjajne namjene, poput pripreme čipsa! A nas je ta ideja oduševila!

Možete ga jesti samog, s nekim ljutim umakom ili majonezom. No, s obzirom na to da je ovo priča o zdravoj verziji, predlažemo da ga jedete ovako samog, bez ičega!

Sastojci:

  • 2 srednje velika batata, oprana i naribana na tanke ploškice te posušena
  • Himalajska sol
  • 1/3 jabučnog octa ili aceta balsamica

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Staviti naribane ploškice batata u vrećicu za zamrzavanje, uliti ocat/aceto i protresti da se sve ploškice dobro prekriju octom
  3. Poslagati ploškice batata na papir za pečenje, posoliti i staviti u pećnicu na 15 - 20 minuta, dok ne dobiju lijepu boju; izvaditi ih iz pećnice, okrenuti sve ploškice na drugu stranu, posoliti i vratiti u pećnicu na još 10 - 15 minuta, dok ne postanu hrskavi
  4. Možete ih čuvati u staklenoj posudi s poklopcem da ne ulazi zrak. (Ako bude potrebe za čuvanjem)
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.