gastro postao
Ne sumnjamo da će vas slatko-slano-kisela kombinacija cheesecakea i margarite osvojiti.
Jedan od očitih razloga popularnosti cheesecakea je činjenica da ne morate biti vješt slastičar da biste ga uspješno izmiksali. Ova neobična verzija s tekilom također spada u kategoriju „super jednostavno“, a za pripremu 16 slasnih alkoholnih kockica vam treba dvadesetak minuta.
Strpite se sat vremena kako bi se vaš cheesecake dobro ohladio i olakšajte si vruće večeri...
Sastojci:
- 350 g pereca
- 120 g rastopljenog maslaca
- 3 žlice šećera
- 450 g krem sira
- 200 g šećera
- 120 g šećera u prahu
- Sok i korica jedne limete
- 2 žlice tekile
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
Postupak:
- Četvrtastu zdjelu ( 25x25 cm) obložite papirom za pečenje.
- Pomiješajte usitnjene perece s maslacem i šećerom. Dobro utisnite u posudu i stavite u zamrzivač na 10 minuta.
- Izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu, a zatim dodajte i sok i koricu limete, tekilu, vaniliju i prstohvat soli. Miksajte dok ne dobijete glatku kremu.
- Premažite kremu preko pereca i na vrh stavite još malo korice limete.
- Stavite u zamrzivač na sat vremena.
Uživajte!