Recepti 10969 prikaza 04. lipnja 2017.

Ovakvu krumpir salatu još niste jeli

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zapečenom mladom krumpiru s mladim lukom, mažuranom i smeđim šećerom teško ćete reći ne!

Ako ste spretni u kuhinji i možete paralelno sjeckati i pržiti dok se krumpir kuha, onda vam za pripremu ove ukusne salate treba svega dvadesetak minuta!

Sastojci:

  • 1 ½ kg sitnog mladog krumpira
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 6 šnita slanine
  • 2 režnja češnjaka
  • 0.5 dcl jabučnog octa
  • 2 čajne žlice smeđeg šećera
  • 8 glavica mladog luka
  • 2 žlice svježeg mažurana

Postupak:
1.    Skuhajte krumpir u slanoj vodi, pustite ga nek se ohladi i zatim prelijte s dvije žlice maslinovog ulja.
2.    U međuvremenu narežite slaninu na centimetar velike komadiće i pecite na srednje jakoj vatri, sve dok ne postane hrskava, a zatim odložite na poseban tanjur.
3.    U tavicu ubacite nasjeckani češnjak, ocat , smeđi šećer i žlicu prethodno zapečene slanine i miješajte, a zatim dodajte preostale četiri žlice ulja. Posolite i popaprite te premjestite u zasebnu zdjelu.
4.    Kuhane krumpire pržite na grill tavi 2-3 minuta, odložite ih na tanjurić i zatim u istoj tavici 4-6 minuta pržite i narezani mladi luk.
5.    Pomiješajte sve pripremljene sastojke i dodajte mažuran, a zatim pustite da odstoji pet minuta. Na vrh stavite ostatak zapečene slanine i po potrebi ponovno posolite i popaprite. 


Uživajte u ovoj laganoj krumpir salati koja je zapravo kompletno glavno jelo. Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.