Ako ste spretni u kuhinji i možete paralelno sjeckati i pržiti dok se krumpir kuha, onda vam za pripremu ove ukusne salate treba svega dvadesetak minuta!
Sastojci:
- 1 ½ kg sitnog mladog krumpira
- 6 žlica maslinovog ulja
- 6 šnita slanine
- 2 režnja češnjaka
- 0.5 dcl jabučnog octa
- 2 čajne žlice smeđeg šećera
- 8 glavica mladog luka
- 2 žlice svježeg mažurana
Postupak:
1. Skuhajte krumpir u slanoj vodi, pustite ga nek se ohladi i zatim prelijte s dvije žlice maslinovog ulja.
2. U međuvremenu narežite slaninu na centimetar velike komadiće i pecite na srednje jakoj vatri, sve dok ne postane hrskava, a zatim odložite na poseban tanjur.
3. U tavicu ubacite nasjeckani češnjak, ocat , smeđi šećer i žlicu prethodno zapečene slanine i miješajte, a zatim dodajte preostale četiri žlice ulja. Posolite i popaprite te premjestite u zasebnu zdjelu.
4. Kuhane krumpire pržite na grill tavi 2-3 minuta, odložite ih na tanjurić i zatim u istoj tavici 4-6 minuta pržite i narezani mladi luk.
5. Pomiješajte sve pripremljene sastojke i dodajte mažuran, a zatim pustite da odstoji pet minuta. Na vrh stavite ostatak zapečene slanine i po potrebi ponovno posolite i popaprite.
Uživajte u ovoj laganoj krumpir salati koja je zapravo kompletno glavno jelo. Dobar tek!