Recepti 05. prosinca 2016.

Mirisan i sladak: Kruh od batata

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite posljednje trzaje jeseni pa se upustite u pripremu neodoljivog kruha od batata

Narančasti slatki krumpir sjajan je dodatak slanim, ali i slatkim jelima. Možete ga dodati muffinima i tortama, a sada i napraviti kruh. Tekstura ovog slatkog i mirisnog kruha podsjetit će vas na najsočniji biskvit. Dodajte mu domaći džem ili nešto jednostavno poput maslaca pa navalite na neke nove okuse ovog sjajnog jesenskog ploda.

Potrebno vam je:

  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 šalica pirea od batata
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 3 žlice mlijeka
  • 2 šalice brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 100 g mljevenih oraha
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat cimeta

Priprema:

  1. U posudi pomiješajte maslac, šećer i vanilin šećer pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
  2. Dodajte jedno po jedno jaje pa miksajući ubacite i pire od batata i mlijeko.
  3. Kada ste dobili kremastu teksturu, dodajte brašno, prašak za pecivo i dobro pomiješajte.
  4. Na kraju ubacite orahe, pomiješajte i prebacite u kalup za pečenje.
  5. Pecite oko sat vremena na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.