gastro postao
Iskoristite posljednje trzaje jeseni pa se upustite u pripremu neodoljivog kruha od batata
Narančasti slatki krumpir sjajan je dodatak slanim, ali i slatkim jelima. Možete ga dodati muffinima i tortama, a sada i napraviti kruh. Tekstura ovog slatkog i mirisnog kruha podsjetit će vas na najsočniji biskvit. Dodajte mu domaći džem ili nešto jednostavno poput maslaca pa navalite na neke nove okuse ovog sjajnog jesenskog ploda.
Potrebno vam je:
- 100 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 1 šalica pirea od batata
- 2 žlice meda
- 1 žličica vanilin šećera
- 3 žlice mlijeka
- 2 šalice brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 100 g mljevenih oraha
- Prstohvat soli
- Prstohvat cimeta
Priprema:
- U posudi pomiješajte maslac, šećer i vanilin šećer pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
- Dodajte jedno po jedno jaje pa miksajući ubacite i pire od batata i mlijeko.
- Kada ste dobili kremastu teksturu, dodajte brašno, prašak za pecivo i dobro pomiješajte.
- Na kraju ubacite orahe, pomiješajte i prebacite u kalup za pečenje.
- Pecite oko sat vremena na 180 stupnjeva.
Dobar tek!