09. studenoga 2016.

Jabuke, batat i đumbir u najslađim muffinima ove jeseni

muffini
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdravi, fini i mirisni, ovi muffini najslađa su slastica ove sezone.

Spoj najdražih jesenskih plodova u slatke muffine već na prvu zvuči neodoljivo ukusno. Jednostavni za pripremu, topli i mirisni, muffini od batata, jabuke, đumbira i kokosa u potpunosti će vas osvojiti. Na kraju ih možete začiniti mješavinom smeđeg šećera, zobenih pahuljica i malo maslaca. Napravite mrvičastu smjesu pa pospite muffine prije pečenja. Hrskavo, slatko i zdravo – može li bolje?

Potrebno vam je:

  • 3 žlice grožđica
  • 5 žlica soka od jabuke
  • 1 batat
  • 1 jabuka
  • 2 šalice brašna
  • 5 žlica šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica đumbira
  • 3 jaja
  • 6 žlica ulja
  • 1 šaka nasjeckanih oraha
  • 50 g kokosa
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Grožđice ubacite u sok od jabuke pa ih stavite u mikrovalnu na 30 sekundi.
  2. Batat i jabuku naribajte.
  3. U posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet, đumbir i sol.
  4. Jaja umutite, dodajte im vaniliju, grožđice i sok od jabuke pa sve zajedno dobro promiješajte.
  5. Pomiješajte suhe i mokre sastojke, a zatim dodajte ribani batat i jabuke.
  6. Ubacite orahe i kokos. Smjesa mora biti gusta s većim komadima jabuka i batata. 
  7. Podijelite smjesu u kalup za muffine pa pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.