gastro postao
Zdravi, fini i mirisni, ovi muffini najslađa su slastica ove sezone.
Spoj najdražih jesenskih plodova u slatke muffine već na prvu zvuči neodoljivo ukusno. Jednostavni za pripremu, topli i mirisni, muffini od batata, jabuke, đumbira i kokosa u potpunosti će vas osvojiti. Na kraju ih možete začiniti mješavinom smeđeg šećera, zobenih pahuljica i malo maslaca. Napravite mrvičastu smjesu pa pospite muffine prije pečenja. Hrskavo, slatko i zdravo – može li bolje?
Potrebno vam je:
- 3 žlice grožđica
- 5 žlica soka od jabuke
- 1 batat
- 1 jabuka
- 2 šalice brašna
- 5 žlica šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 žličice cimeta
- 1 žličica đumbira
- 3 jaja
- 6 žlica ulja
- 1 šaka nasjeckanih oraha
- 50 g kokosa
- Prstohvat soli
Priprema:
- Grožđice ubacite u sok od jabuke pa ih stavite u mikrovalnu na 30 sekundi.
- Batat i jabuku naribajte.
- U posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet, đumbir i sol.
- Jaja umutite, dodajte im vaniliju, grožđice i sok od jabuke pa sve zajedno dobro promiješajte.
- Pomiješajte suhe i mokre sastojke, a zatim dodajte ribani batat i jabuke.
- Ubacite orahe i kokos. Smjesa mora biti gusta s većim komadima jabuka i batata.
- Podijelite smjesu u kalup za muffine pa pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek!