28. listopada 2016.

Krumpirovi rođaci: Brzi i fini popečci od batata

popečci od batata
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan i ukusan ručak spreman je za manje od pola sata.

Tek nekoliko sastojaka i vruće ulje bit će vam dovoljno da pripremite slasne popečke od batata. Kombinirajte ih s lukom i začinima po želji kako bi bili još ukusniji. Dodati možete i sitno sjeckani peršin i vlasac. Popečke poslužite uz brzi umak od grčkog jogurta i češnjaka, povrće s maslacem ili jednostavno uz sezonsku salatu.

Potrebno vam je:

  • 1 veći batat
  • 5 žlica brašna
  • 1 manji luk
  • 1 jaje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Ogulite i naribajte batat.
  2. Nasjeckajte luk.
  3. Pomiješate ga s jajem, brašnom, lukom, soli i paprom.
  4. Na tavi zagrijte ulje pa pecite oko 3 minute sa svake strane.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.