Ova juhica je jedno od mojih omiljenih jela, jako je fina, a i volim napraviti ukusan obrok od svega nekoliko sastojaka.
To nije problem uz dodatak nekoliko začina kojima se balansira slatkoća tikve. Ovisno o dodatku chilija dobit ćete manji ili jači kontrast slatko-ljuto.
POTREBNO (za 4 porcije):
1 hokaido tikva (oko 1,5 kg)
Začini: sol, papar, korijander u zrnu, chili peperoncini, bućino ulje, aceto balsamico
Malo sjemenki bundeve
PRIPREMA:
1. Tikvu prerezati i očistiti od koštica, narezati na manje komade i staviti na papir za pečenje. Dodati začine: sol, papar, usitnjeni korijander, chili, dodati malo bućinog ulja i malo aceta, rukama izmiješati i staviti peći na 180 stupnjeva 20-30 minuta. Probajte vilicom jesu li kockice mekane, ako jesu-gotovo je.
2. Kockice bundeve usitnite štapnim mikserom ili blenderom, dodajte vode ako je pregusto kako bi lakše usitnili.
3. Usitnjenu tikvu prebacite u lonac, dodajte vode ovisno kakvu gustoću juhe želite i zakuhajte, probajte pa dodajte još začina ako mislite da nedostaje
4. Poslužite u zdjelici juhicu uz dodatak sjemenki bundeve
Kliknite nas na FITNESS KLINIKA facebook i instagram.
Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.