Recepti 13. listopada 2014.

Pita od hokaido bundeve

Pita od hokaido bundeve
gastro postao gastro.24sata.hr
Dijana Kovačević pomiješala je hokaido bundevu s kiselim vrhnjem i tako dobila nedjev za pitu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 538

Tijesto

  • 200 g margarin, soft (od biljnih ulja )
  • 100 g jogurt (3.2% masti)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 1 kom vanilin šećer
  • 400 g pšenično brašno, bijelo

Nadjev

  • 300 g hokaido bundeva
  • 100 g vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.50 mala žlica đumbir u prahu
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, po potrebi dodajte još brašna ako je ljepljivo. Ostavite da odstoji dva sata u frižderu. Tankim slojem tijesta obložite namašten i pobrašnjen okrugli kalup za pitu. Tijesto nabockajte vilicom kako se ne bi napuhalo. Bundevu pecite u pećnici na 180 stupnjeva dok sasvim ne omekša, zatim kad se ohladi naribajte.
  2. Pomiješajte sve sastojke za nadjev skupa s bundevom i izlijte u kalup preko tijesta. Ostatak tijesta razvaljajte i narežite na trakice te posložite kao mrežu preko tijesta.
  3. Peći u pećnici na 180°C oko 40 minuta. Kad se ohladi pospite šećerom u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.