gastro postao
Dijana Kovačević pomiješala je hokaido bundevu s kiselim vrhnjem i tako dobila nedjev za pitu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 538
Tijesto
- 200 g margarin, soft (od biljnih ulja )
- 100 g jogurt (3.2% masti)
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom prašak za pecivo
- 1 kom vanilin šećer
- 400 g pšenično brašno, bijelo
Nadjev
- 300 g hokaido bundeva
- 100 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 0.50 mala žlica đumbir u prahu
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, po potrebi dodajte još brašna ako je ljepljivo. Ostavite da odstoji dva sata u frižderu. Tankim slojem tijesta obložite namašten i pobrašnjen okrugli kalup za pitu. Tijesto nabockajte vilicom kako se ne bi napuhalo. Bundevu pecite u pećnici na 180 stupnjeva dok sasvim ne omekša, zatim kad se ohladi naribajte.
- Pomiješajte sve sastojke za nadjev skupa s bundevom i izlijte u kalup preko tijesta. Ostatak tijesta razvaljajte i narežite na trakice te posložite kao mrežu preko tijesta.
- Peći u pećnici na 180°C oko 40 minuta. Kad se ohladi pospite šećerom u prahu.