gastro postao
Jednostavan ljetni ragu bit će odlična zamjena za bolognese te će vam oduzeti daleko manje vremena od pripreme klasičnog umaka s mljevenim mesom.
Jelo koje uključuje sve boje paprike ne može biti loše. Isprobajte ovaj super jednostavan ljetni ragu s paprikom, mljevenim mesom i pelatima. Dodajte mu omiljeni oblik tjestenine, a na kraju sve pospite dobrom dozom omiljenog ribanog sira.
Brz i ukusan umak gotov je u pola sata, a odlično se slaže sa zelenom salatom ili tek nasjeckanom rajčicom začinjenom limunovim sokom i maslinovim ili bučinim uljem.
Potrebno vam je:
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 400 g mljevenog mesa
- 400 g tjestenine bez jaja
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 250 g pelata
- 150 ml temeljca
- parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Luk i češnjak nasjeckajte na sitno.
- Paprike narežite na kockice.
- Luk i češnjak propirjajte na ulju te dodajte mljeveno meso.
- Pržite dok ne poprimi boju, pa dodajte papriku i pirjajte oko pet minuta.
- Umiješajte pelate, temeljac, sol i papar.
- Kuhajte 20-ak minuta.
- Promiješajte sa skuhanom tjesteninom, a dok je još vruće, pospite sitno ribani parmezan.
Dobar tek!