gastro postao
Umak od teletine sljubljen s rajčicom i crnim vinom najbolje će se složiti uz domaću tjesteninu ili njoke...
Priprema ovog jela oduzet će vam nešto više vremena nego što biste obično uložili u pripremu jednog ručka, pa je stoga idealan za vikend opuštanja u kuhinji.
Sve sastojke ubacite u lonac, pustite da se krčkaju, a za to vrijeme možete pripremiti domaću tjesteninu ili njoke prema jednom od naših recepata.
Jelo će se odlično složiti uz čašu finog vina, ali i sezonsku salatu kao što su kupus ili cikla.
Potrebno vam je:
- 750 g teletine
- 1 luk
- 1 čaša crnog vina
- 800 g pelata
- pasirana rajčica (passata)
- ulje maslinovo
- sol
- bosiljak
Priprema:
- Narežite luk.
- U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte luk i kratko popržite.
- Ubacite nasjeckano meso i pirjajte dok meso ne porumeni.
- Podlijevajte vinom.
- Kad luk uvene i vino ispari, dodajte pelate, pire od rajčica, bosiljak i sol.
- Nakon što umak zakuha, smanjite temperaturu i kuhajte tri sata na laganoj vatri, dok meso ne bude kuhano, a umak reduciran na pola.
- Poslužite s njokima, možete i s tjesteninom, te dobro pospite ribanim sirom.
Dobar tek!