Špajza 6077 prikaza 08. listopada 2017.

Domaća tjestenina na četiri jednostavna načina

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Oblikujte tjesteninu na četiri načina pomoću svakodnevnih kuhinjskih pomagala.

Domaća tjestenina daleko je bolji izbor od one kupovne, no često nam priprema iste oduzima previše vremena te nas odbije čak i prije same pripreme. Da biste uživali u domaćoj tjestenini bez previše muke, poslužite se jednostavnim trikovima koji će vas naučiti da su svakodnevna kuhinjska pomagala itekako koristan alat.

 

špecle Možda vas zanima... Špecle - tjestenina koju je lako obožavati None

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Najprije zamijesite tijesto za tjesteninu tako da pomiješate brašno, jaja i sol pa oblikujte kuglu. Umotajte kuglu u prozirnu foliju pa pustite da odmara oko 20 minuta. Za to vrijeme iz ladica izvucite manji ribež za sir, običan nož bez prevelike oštrice, štapić za ražnjiće i vilicu.

 

Tjestenina s pancetom i gljivama Možda vas zanima... Ne odbija se nikad: Tjestenina s pancetom i gljivama Recepti

Važno je znati kako je svježoj tjestenini potrebno puno kraće kuhanje nego što to od vas traži ona osušena. Naime, svježu tjesteninu potrebno je kuhati tek do tri minute kako bi ona ostala al dente i upravo savršena za spajanje s različitim umacima.

Shaping Pasta With 4 Common Kitchen Utensils

Shaping Pasta With 4 Common Kitchen Utensils More cooking tips on our app: http://taste.md/2eUU2wz

Posted by Tastemade on 27. ožujka 2017

U videu pogledajte postupak pripreme, a zatim se bacite na pripremu divne, domaće tjestenine. Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Pjer 14:37 09. Listopad 2017.

    još da je rječnik engleskog priložen možda bi i prošlo