Domaća tjestenina daleko je bolji izbor od one kupovne, no često nam priprema iste oduzima previše vremena te nas odbije čak i prije same pripreme. Da biste uživali u domaćoj tjestenini bez previše muke, poslužite se jednostavnim trikovima koji će vas naučiti da su svakodnevna kuhinjska pomagala itekako koristan alat.
Najprije zamijesite tijesto za tjesteninu tako da pomiješate brašno, jaja i sol pa oblikujte kuglu. Umotajte kuglu u prozirnu foliju pa pustite da odmara oko 20 minuta. Za to vrijeme iz ladica izvucite manji ribež za sir, običan nož bez prevelike oštrice, štapić za ražnjiće i vilicu.
Važno je znati kako je svježoj tjestenini potrebno puno kraće kuhanje nego što to od vas traži ona osušena. Naime, svježu tjesteninu potrebno je kuhati tek do tri minute kako bi ona ostala al dente i upravo savršena za spajanje s različitim umacima.
Shaping Pasta With 4 Common Kitchen UtensilsShaping Pasta With 4 Common Kitchen Utensils More cooking tips on our app: http://taste.md/2eUU2wz
Posted by Tastemade on 27. ožujka 2017
U videu pogledajte postupak pripreme, a zatim se bacite na pripremu divne, domaće tjestenine. Dobar tek!