gastro postao
Dolaze iz Njemačke, jednostavne su za pripremu i slažu se s najboljim umacima. Predstavljamo vam špecle.
Nešto grublja i deblja tradicionalna njemačka tjestenina priprema se od guste, tekuće smjese od jaja, oštrog brašna i vode, a najbolje se slaže uz guste umake s crvenim mesom, gljivama i slaninom. Špeclama odlično pristaju i umaci na bazi vrhnja. U smjesu za špecle možete dodati nešto začina po vlastitom odabiru poput, primjerice, peršina ili špinata. Zanimljiva je činjenica da postoje čak i ribeži izrađeni posebice za izradu špecla, ali izraditi ih možete i pomoću cjedila s nešto većim rupicama.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- 30 dkg oštrog brašna
- Voda
- Sol
Priprema:
- Stavite kuhati vodu koju ste prethodno posolili.
- Jaja umutite i posolite.
- Dodajte brašna i vode kako bi dobili tekuće tijesto. Ne smije vam ispadati sa žlice, ali treba biti dovoljno gusto da može kapati.
- Špecle protisnite kroz ribež ili cjedilo s širim rupicama i kuhajte oko 5 minuta.
Dobar tek!