13. rujna 2016.

Špecle - tjestenina koju je lako obožavati

špecle
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dolaze iz Njemačke, jednostavne su za pripremu i slažu se s najboljim umacima. Predstavljamo vam špecle.

 Nešto grublja i deblja tradicionalna njemačka tjestenina priprema se od guste, tekuće smjese od jaja, oštrog brašna i vode, a najbolje se slaže uz guste umake s crvenim mesom, gljivama i slaninom. Špeclama odlično pristaju i umaci na bazi vrhnja. U smjesu za špecle možete dodati nešto začina po vlastitom odabiru poput, primjerice, peršina ili špinata. Zanimljiva je činjenica da postoje čak i ribeži izrađeni posebice za izradu špecla, ali izraditi ih možete i pomoću cjedila s nešto većim rupicama. 

Potrebno vam je:

  • 3 jaja
  • 30 dkg oštrog brašna
  • Voda
  • Sol

Priprema:

  1. Stavite kuhati vodu koju ste prethodno posolili.
  2. Jaja umutite i posolite.
  3. Dodajte brašna i vode kako bi dobili tekuće tijesto. Ne smije vam ispadati sa žlice, ali treba biti dovoljno gusto da može kapati.
  4. Špecle protisnite kroz ribež ili cjedilo s širim rupicama i kuhajte oko 5 minuta.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.