12. rujna 2016.

Svi ga znaju: Onaj jedan recept za tjesteninu koji obožavamo

cacio e pepe
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Cacio e pepe ili sir i papar u kombinaciji s kvalitetnom tjesteninom čine naš najdraži spoj. Kremasto je i najjednostavnije na svijetu. Naprosto savršeno!

Postoji nebrojeno mnogo recepata i kombinacija koji nam omogućuju uživanje u tjestenini. Bez obzira je li riječ o povrću, siru, ribi ili mesu, svaka namirnica može činiti upravo savršen spoj ako joj se doda kvalitetna tjestenina. Ipak, postoji onaj jedan recept koji najviše volimo upravo zbog njegove jednostavnosti i bogatog okusa dobivenog od tek nekoliko sastojaka. Riječ je o cacio e pepe, tjestenini sa sirom i paprom, namirnicama koje zasigurno već imate u hladnjaku. Tjestenina, dobre špagete, nešto maslaca za kremoznost, papar i ribani sir. Spoj kojem je teško odoljeti oduzet će vam svega desetak minuta za pripremu. Cacio e pepe zbilja je pun pogodak!

Potrebno vam je:

  • 500 g tjestenine 
  • 4 žlice maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • ½ šalice sitno ribanog sira
  • Papar
  • Sol

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente.
  2. U većoj zdjeli pomiješajte omekšali maslac, maslinovo ulje i sir.
  3. Skuhanu tjesteninu ubacite u zdjelu i dobro protresite.
  4. Pospite s puno papra, posolite i uživajte.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.