Postoji nebrojeno mnogo recepata i kombinacija koji nam omogućuju uživanje u tjestenini. Bez obzira je li riječ o povrću, siru, ribi ili mesu, svaka namirnica može činiti upravo savršen spoj ako joj se doda kvalitetna tjestenina. Ipak, postoji onaj jedan recept koji najviše volimo upravo zbog njegove jednostavnosti i bogatog okusa dobivenog od tek nekoliko sastojaka. Riječ je o cacio e pepe, tjestenini sa sirom i paprom, namirnicama koje zasigurno već imate u hladnjaku. Tjestenina, dobre špagete, nešto maslaca za kremoznost, papar i ribani sir. Spoj kojem je teško odoljeti oduzet će vam svega desetak minuta za pripremu. Cacio e pepe zbilja je pun pogodak!
Potrebno vam je:
- 500 g tjestenine
- 4 žlice maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- ½ šalice sitno ribanog sira
- Papar
- Sol
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte al dente.
- U većoj zdjeli pomiješajte omekšali maslac, maslinovo ulje i sir.
- Skuhanu tjesteninu ubacite u zdjelu i dobro protresite.
- Pospite s puno papra, posolite i uživajte.
Dobar tek!