20. kolovoza 2016.

Aromatična tjestenina s gljivama za prste polizati

tjestenina s gljivama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Gljive, limun i češnjak samo su dio divne priče o aromatičnoj tjestenini za prste polizati.

Jednostavna tjestenina koja će vas naprosto oduševiti. Kuhate samo tjesteninu, a ostatak sastojaka tek pobacate u zdjelu. Šampinjoni će dobiti sasvim jednu novu dimenziju kada se tek kratko skuhaju u vodi od tjestenine i aromatičnoj kupki od maslinovog ulja i začina. Ubacite, pomiješajte i uživajte u ukusnoj i iznenađujuće brzoj tjestenini.

Potrebno vam je:

  • 4 šalice šampinjona (manjih)
  • 400 g tjestenine
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 limun
  • Parmezan
  • Majčina dušica
  • Peršin
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Nasjeckajte šampinjone i stavite ih u posudu s maslinovim uljem, soli, protisnutim češnjakom, limunovim sokom i koricom i majčinom dušicom.
  2. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, procijedite tako da vam ostane otprilike pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina pa sve skupa ubacite u posudu s ostalim sastojcima.
  3. Pustite da kratko odstoji, a zatim promiješajte.
  4. Na kraju dodajte sjeckani peršin i malo parmezana. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.