Recepti 19. listopada 2014.

Tjestenina s gljivama

Tjestenina s gljivama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Šampinjoni, bukovače, vrganji... Iskoristite sezonu gljiva za pripremu ukusne tjestenine

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 385

Potrebno vam je

  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 200 g vrganj
  • 50 g bukovače
  • 50 g shitake gljiva
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 1 kom čili papričica
  • 300 g tjestenina s jajima
  • 100 g tvrdi sir
  • sol
  • papar
  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Gljive očistite pa ih narežite na ploške. Peršinov list narežite na sitno.
  2. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente.
  3. Na maslinovom ulju popržite češnjak i chilli papričicu narezane na sitno, dodajte bukovače pa pirjajte 5 min.
  4. Nakon 5 min dodajte ostatak gljiva pa pirjajte 5 min, podlijte s 1 dl mlijeka i kuhajte još 5 min. Maknite s vatre, posolite, popaprite, dodajte maslac, peršin i umiješajte tjesteninu. Ostavite sa strane 5 min.

Šampinjoni, bukovače, vrganji... Iskoristite sezonu gljiva za pripremu ukusne tjestenine

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.