Recepti 08. travnja 2017.

Fenomenalan pečeni krumpir s raguom od gljiva

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dok se krumpir peče, bacite se na pripremu ragua od omiljenih gljiva pa jednostavnim jelom oduševite čak i najzahtjevnije

Sjajno vegetarijansko jelo ili pak prilog dobrom odresku bit će punjeni pečeni krumpir s finim aromama divnog umaka od gljiva i vina. Poslužujete li krumpir samo uz umak, možete ga završiti u pećnici s malo ribanog sira, a želite li da bude prilog, neće vam trebati čak ni salata. Jednostavno i brzo, ovo jelo ostavlja dojam složenosti koji će vas u potpunosti osvojiti.

Potrebno vam je:

  • 8  krumpira
  • 400 g gljiva
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 manja glavica luka
  • 200 ml temeljca
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica mljevene dimljene paprike
  • Timijan
  • Maslac
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Krumpir dobro operite, izbodite ga vilicom, premažite maslinovim uljem i umotajte u foliju.
  2. Pecite ga na 200 stupnjeva oko 40 minuta do sat vremena, ovisi o veličini krumpira.
  3. Dok se krumpiri peku, na tavi otopite maslac, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok se ne zastakli.
  4. Dodajte sitno sjeckane gljive.
  5. Ubacite protisnuti češnjak, pustite da se kratko pirja pa dodajte vino.
  6. Kuhajte dok tekućina ne ispari, a zatim dodajte temeljac, senf, dimljenu papriku i timijan.
  7. Začinite soli i paprom. Pirjajte dok niste dobili fini umak.
  8. Maknite s vatre.
  9. Kada je gotov, krumpir izvadite iz pećnice i prerežite ga na pola.
  10. Dodajte umak od gljiva.
  11. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.