Špajza 10. srpnja 2019.

Skuhajte najbolji krumpir koji možete zamisliti!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mekan, sočan i kremast kuhani krumpir postat će vaš omiljeni prilog nakon što ga pripremite na jedan sasvim poseban način

Kuhani krumpir ponekad može biti presuh i dosadan pa ga zato najčešće pretvaramo u pire ili dovršavamo na tavi. Da biste pripremili posve drugačiji, najukusniji kuhani krumpir nisu vam potrebne nikakve posebne sprave niti namirnice. Dovoljni će biti tek krumpir, češnjak, lovorov list, maslac, sol i papar.
 

krumpir | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

U vodu stavite cijeli manji ili nasjeckani veći krumpir, dodajte mu jedan režanj češnjaka, jedan lovorov list i nekoliko zrna crnog papra. Dodajte hladnu vodu, začinite soli i stavite da se kuha na srednjoj vatri. Je li krumpir gotov provjerite tako da u njega zabodete vilicu ili čačkalicu. Unutrašnjost mora biti meka, no pazite da ga ne prekuhate kako se krumpir ne bi raspao.

Kada je kuhan, ocijedite ga i izvadite sve dodatke koji su se kuhali uz krumpir. Prepolovite još vrući krumpir, dodajte mu dvije do četiri žlice maslaca sobne temperature pa začinite soli i paprom.

To je sve, za mekan, podatan i sočan prilog potrebna je tek mala intervencija u klasičnu pripremu kuhanog krumpira, a upravo ona donijet će sjajne promjene koje će vas u potpunosti osvojiti.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.