gastro postao
Ljubitelji lososa, poludite! Donosimo vam recept za složenac od krumpira s čak dvije vrste lososa
Zamislite najkremastiji složenac od krumpira, omiljene ribe i aromatičnog kopra. Dodajte toj kombinaciji i koju žlicu krem sira, a zatim sve začinite mješavinom jaja i mlijeka koja će sastojke držati na okupu. Na kraju prestanite maštati pa se bacite na pripremu sjajnog spoja sastojaka u bogatom složencu. Nećete požaliti, vjerujte nam!
Potrebno vam je:
- 4 veća krumpira
- 2 luka
- 2 žlice maslaca
- 250 g lososa
- 150 g dimljenog lososa
- 1 žlica limunovog soka
- 180 g krem sira
- 2 žlice kopra
- 4 jaja
- 300 ml mlijeka
- Sol, papar
Priprema:
- Krumpir očistite pa ga stavite kuhati.
- Neka se kuha oko pet minuta dok malo ne omekša.
- Ocijedite ga.
- Na tavi otopite maslac pa dodajte na kolutiće nasjeckan luk.
- Pirjajte luk dok ne omekša.
- Dodajte sol i papar.
- Losos nasjeckajte na manje komadiće i poprskajte limunom pa stavite na tavu i lagano zapecite sa svih strana.
- Posudu za pečenje premažite maslacem, a zatim na dno posložite krumpir koji ste nasjeckali ili rukama razlomili.
- Žlicom dodajte krem sir.
- Dodajte komadiće lososa, dimljeni losos i luk.
- Pospite koprom.
- U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, jaja, sol i papar pa prelijte po složencu.
- Pecite oko 40 minuta na 190 stupnjeva.
Dobar tek!