Recepti 12. veljače 2017.

Zamamno: Složenac od krumpira i lososa

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji lososa, poludite! Donosimo vam recept za složenac od krumpira s čak dvije vrste lososa

Zamislite najkremastiji složenac od krumpira, omiljene ribe i aromatičnog kopra. Dodajte toj kombinaciji i koju žlicu krem sira, a zatim sve začinite mješavinom jaja i mlijeka koja će sastojke držati na okupu. Na kraju prestanite maštati pa se bacite na pripremu sjajnog spoja sastojaka u bogatom složencu. Nećete požaliti, vjerujte nam!

Potrebno vam je:

  • 4 veća krumpira
  • 2 luka
  • 2 žlice maslaca
  • 250 g lososa
  • 150 g dimljenog lososa
  • 1 žlica limunovog soka
  • 180 g krem sira
  • 2 žlice kopra
  • 4 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Krumpir očistite pa ga stavite kuhati.
  2. Neka se kuha oko pet minuta dok malo ne omekša.
  3. Ocijedite ga.
  4. Na tavi otopite maslac pa dodajte na kolutiće nasjeckan luk.
  5. Pirjajte luk dok ne omekša.
  6. Dodajte sol i papar.
  7. Losos nasjeckajte na manje komadiće i poprskajte limunom pa stavite na tavu i lagano zapecite sa svih strana.
  8. Posudu za pečenje premažite maslacem, a zatim na dno posložite krumpir koji ste nasjeckali ili rukama razlomili.
  9. Žlicom dodajte krem sir.
  10. Dodajte komadiće lososa, dimljeni losos i luk.
  11. Pospite koprom.
  12. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, jaja, sol i papar pa prelijte po složencu.
  13. Pecite oko 40 minuta na 190 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.