gastro postao
Spoj efektnog izgleda i nevjerojatnih okusa natjerat će vas da instantno zavolite ovo brzinsko jelo
Kombinacija omiljenih sezonskih citrusa, đumbira i slasnog lososa bit će sjajan ručak tijekom tjedna, a dodate li spoju kakav raskošniji prilog, ovim jelom zasigurno možete zadiviti i najzahtjevnije gurmane. Ubacite sve u foliju, zamotajte pa za taj čas uživajte u aromama posve novog načina pripreme lososa.
Potrebno vam je:
- 1 naranča
- 1 žlica sjeckanog đumbira
- 2 limuna
- File lososa
- 4 režnja češnjaka
- 2 kom zvjezdastog anisa
- 2 žlice kopra
- 1 žlica peršina
- 100 ml bijelog vina
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Naranču i limun narežite na ploške, a đumbir ogulite i nasjeckajte.
- Na dno posude koju ste obložili folijom posložite limun, a na njega dodajte losos.
- Pospite ostatkom limuna i naranče, protisnutim češnjakom, đumbirom i anisom.
- Dodajte i kopar, pa zalijte bijelim vinom i maslinovim uljem.
- Začinite soli i paprom.
- Omotajte folijom i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Dobar tek!