Recepti 28. prosinca 2016.

Aromatični losos s đumbirom, narančom i limunom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj efektnog izgleda i nevjerojatnih okusa natjerat će vas da instantno zavolite ovo brzinsko jelo

Kombinacija omiljenih sezonskih citrusa, đumbira i slasnog lososa bit će sjajan ručak tijekom tjedna, a dodate li spoju kakav raskošniji prilog, ovim jelom zasigurno možete zadiviti i najzahtjevnije gurmane. Ubacite sve u foliju, zamotajte pa za taj čas uživajte u aromama posve novog načina pripreme lososa.

Potrebno vam je:

  • 1 naranča
  • 1 žlica sjeckanog đumbira
  • 2 limuna
  • File lososa
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 kom zvjezdastog anisa
  • 2 žlice kopra
  • 1 žlica peršina
  • 100 ml bijelog vina
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Naranču i limun narežite na ploške, a đumbir ogulite i nasjeckajte. 
  2. Na dno posude koju ste obložili folijom posložite limun, a na njega dodajte losos. 
  3. Pospite ostatkom limuna i naranče, protisnutim češnjakom, đumbirom i anisom.
  4. Dodajte i kopar, pa zalijte bijelim vinom i maslinovim uljem. 
  5. Začinite soli i paprom.
  6. Omotajte folijom i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.